Koledar dogodkov

Event Information:

 • pet
  12
  Okt
  2018

  23. Jesenski kmetijsko obrtni sejem Komenda

  10:00Hipodrom Komenda

  V Komendi se bo v petek, 12. oktobra 2018, začel 23. Jesenski kmetijsko obrtni sejem, ki bo potekal vse do nedelje, 14. oktobra 2018. Tradicionalni sejem, ki ga organizira Konjeniški klub Komenda, vedno postreže z bogatim razstavnim programom številnih razstavljavcev, ter z obveznimi spremljevalnimi dogodki. Zanimanje za letošnji jesenski sejem se je ponovno potrdilo. Sejem v Komendi je privlačen, zanimiv in poslovno pomemben za domače in tuje razstavljavce, a ne samo s poudarkom na kmetijstvo, ampak tudi na različne druge poslovne vsebine. Prek 600 razstavljavcev se bo tri dni predstavljalo številnim obiskovalcem od blizu in daleč, poskrbljeno pa bo tudi za pester in zanimiv spremljevalni program.

  Sejem v Komendi se je v 23 letih iz razstave na 500 kvadratnih metrih razvil v sejemsko prireditev z mednarodno udeležbo razstavljavcev na okrog 50 tisoč kvadratnih metrih urejenega prostora. Prav letos je prostor dobil še zadnje kvadratne metre asfaltne prevleke na še ne asfaltiranem zadnjem delu. Na letošnjem jesenskem sejmu, ki bo potekal od 12. do 14. oktobra v treh dneh pričakujejo rekordno število obiskovalcev. Tudi tokrat za obisk in ogled sejma ni vstopnine ob urejenem brezplačnem parkiranju. To pa je tudi tista posebnost komendskega sejma, zaradi katere se je prijel izrek, da vse poti vodijo v Komendo, takrat ko je sejem.

  Dandanašnji sejmi med katere spada tudi sejem v Komendi, so postali nekakšno bolj ali manj široko družbeno ogledalo trenutnega razvoja, novosti, inovacij in tudi turističnih posebnosti. In slednje, družinski izletniški turizem, je tudi tisti, ki ga je nekako začela in spodbudila Komenda s sejmi dvakrat na leto.

  Na sejmu v Komendi ob raznovrstni ponudbi različnih vsebin ne manjka tudi primerne postrežbe, zabave, druženj, srečevanj ter nenazadnje spoznavanja prostora po različnih vrednotah. In prav slednjih - vrednot v svoji in širši, gorenjski okolici, ima Komenda kar nekaj. Že prvi dan pred odprtjem bo v okviru jesenskega sejma zanimivo strokovno predavanje o Izbiri bikov za osemenjevanje, Zavod za gozdove Slovenije bo imel predstavitev varnega dela z motorno žago, zanimiva bo razstava in strokovna predstavitev konj različnih pasem, med katerimi bodo tudi lipicanci.

  PROGRAM NA JESENSKEM SEJMU KOMENDA 2018