Elektrika, Voda, Odpadki

Pozdravljeni na podstrani evo. domzalec.si, namenjeni Evidentiranju, Varovanju in Obveščanju.

Bodite obveščeni o načrtovanih izklopih vodovodnega ali električnega omrežja, okvarah na omrežjih in odvozih odpadkov v občinah Domžale, Lukovica, Moravče, Trzin in Mengeš.

Elektro Ljubljana - Domžale

 1. Izklop: Domžale od 14.4.2020 ob 15:30 do 14.4.2020 ob 16:00

  Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Domžale obvešča odjemalce, da bo v torek dne 14.4.2020 od 15:30 do 16:00 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MENGEŠ ZADRUŽNA. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. Elektro Ljubljana d.d., se svojim odjemalcem zahvaljuje za razumevanje.naslovi >>DALMATINOVA ULICA 1 (MENGEŠ)DALMATINOVA ULICA 1 A (MENGEŠ)DALMAT Read more
 2. Izklop: Domžale od 14.4.2020 ob 7:30 do 14.4.2020 ob 8:00

  Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Domžale obvešča odjemalce, da bo v torek dne 14.4.2020 od 7:30 do 8:00 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MENGEŠ ZADRUŽNA. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. Elektro Ljubljana d.d., se svojim odjemalcem zahvaljuje za razumevanje.naslovi >>DALMATINOVA ULICA 1 (MENGEŠ)DALMATINOVA ULICA 1 A (MENGEŠ)DALMATIN Read more

Prodnik

 1. Pogrebna in pokopališka dejavnost v času epidemije

  • pogrebi se lahko izvajajo v ožjem družinskem krogu, prisotni so lahko samo najbližji sorodniki (do 10 oseb);

  • v tem času se poslovilni objekti ne uporabljajo;

  • svojci se 15 minut pred pogrebom zberejo pred poslovilnim objektom ali pa pred samim grobnim prostorom na pokopališču, kjer se opravi kratek obred;

  • upoštevajo se tudi vsa ostala navodila in usmeritve Ministrstva za notranje zadeve in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

  24-urna dežurna služba je zagotovljena.

  Zahvaljujemo se za razumevanje in spoštovanje ukrepov.

   

 2. Kam z okuženimi odpadki?

  Po navodilih Ministrstva za okolje in prostor naj osebe, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi, osebne odpadke (na primer uporabljene robčke in rokavice iz lateksa) in odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo) odlagajo v plastično vrečko za smeti, nameščeno v prostoru. Plastično vrečko je nato treba tesno zapreti (zavezati, zalepiti) tako, da raztresanje vsebine odpadkov ni možno. To vrečo se nato namesti v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zaveže ter ločeno hrani vsaj 72 ur, preden se jo odloži v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke (črni zabojnik).

  Tovrstnih odpadkov se ne sme odlagati v druge zabojnike. Prav tako rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, niso embalaža in zato ne sodijo v posodo za embalažo (rumene barve).

  Uporabnike prosimo za dosledno upoštevanje navodil, saj bodo s tem preprečili širjenje okužbe. Le zdravi komunalni delavci bodo lahko izvajali storitve, ki jih vsi potrebujemo za normalno življenje.

 3. Obvestilo glede odvajanja odpadne vode ter čiščenja greznic in malih komunalnih čistilnih naprav

  Odvajanje odpadne vode bo potekalo normalno. Vse uporabnike prosimo, da v teh razmerah še dodatno pazijo, da v odtoke in stranišče ne mečejo stvari, ki bi lahko povzročile zamašitev cevi in okvare črpalk. Interventnih posegov mora biti v teh razmerah čim manj, da čim bolj zavarujemo zaposlene in stranke pred širjenjem virusa in tako omogočimo, da bodo vse nujne storitve potekale nemoteno.

  Kaj se lahko zgodi, če v odtoke in stranišče mečemo ali zlivamo odpadke?

  Nevarni odpadki, kot so na primer zdravila, barve in podobno, vsebujejo težko razgradljive in strupene snovi, zato v primeru, da jih zlijemo v odtok ali stranišče, otežujejo čiščenje odpadne vode na čistilni napravi. PRAVILNO: Nevarne odpadke zbiramo doma in jih predamo v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu ali v premičnih zbiralnicah nevarnih odpadkov v času organizirane zbiralne akcije (ko bo Center ponovno odprt oziroma ko bo potekala naslednja zbiralna akcija).

  Trdni odpadki, kot so drobni plastični predmeti, palčke za ušesa, vlažilni robčki in tekstil lahko zamašijo odtočno cev in s tem lahko povzročijo poplavo iz kanalizacije ali pa povzročijo okvaro črpalk, ki skrbijo za to, da odpadna voda teče proti čistilni napravi. PRAVILNO: Sanitetni material, vlažilni robčki, tekstil spadajo v zabojnike za mešane komunalne odpadke.

  Organski odpadki, kot so ostanki hrane, v kanalizaciji pa povzročajo neprijetne vonjave, poleg tega pa so vaba in hranilo za glodavce, ki se zato lahko prekomerno razmnožujejo. PRAVILNO: Organske odpadke odložimo na kompostnik ali v rjavi zabojnik.

  Odpadno jedilno olje in druge maščobe v kanalizaciji se prilepijo na steno kanalizacijske cevi in povzročajo zamašitve. PRAVILNO: Odpadno jedilno olje zbiramo posebej in ga odpeljemo v Center za ravnanje z odpadki v Dob ali predamo v premičnih zbiralnicah nevarnih odpadkov v času organizirane zbiralne akcije (ko bo Center ponovno odprt oziroma ko bo potekala naslednja zbiralna akcija).

  Uporabnikom se zahvaljujemo za sodelovanje in razumevanje.

 4. Center za ravnanje z odpadki Dob od 16. 3. 2020 do nadaljnjega zaprt

  Center bo zaprt z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa in v skladu s pozivom vlade in stroke, da se izvajajo le nujne storitve. 

  Prosimo vas, da odpadke hranite doma, dokler predaja v Centru ne bo ponovno omogočena, in da odpadkov ne puščate na neprimernih mestih, kar bi predstavljalo še dodatno nevarnost za okolje.

  Zahvaljujemo se za razumevanje.

 5. Spomladanska akcija odvoza kosovnih in nevarnih odpadkov je odpovedana

  Obveščamo vas, da je odpovedana spomladanska akcija odvoza kosovnih odpadkov v občinah Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče, ki je bila predvidena v drugi polovici marca in začetku aprila. Prav tako je v celoti odpovedana spomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov, ki je bila predvidena med 16. in 26. marcem 2020.

  Akcija odvoza kosovnih in zbiranja nevarnih odpadkov je odpovedana z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa, skladno s pozivom Vlade RS in stroke, naj se izvajajo le nujne storitve.

  Prosimo vas, da kosovne in nevarne odpadke hranite doma do umiritve situacije, in odpadkov ne puščate na neprimernih mestih, kar bi predstavljalo še dodatno nevarnost okolju.

  Ker nihče ne ve, koliko časa bo trajala trenutna situacija, še ne vemo, kdaj bo potekal odvoz kosovnih in nevarnih odpadkov. Vsekakor tudi mi upamo, da se zadeve čim prej umirijo. O novih terminih odvoza boste pravočasno obveščeni po običajni poti.

  Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo veliko zdravja.