Koledar dogodkov

 • pet
  12
  Jan
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji. Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00.

  Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04. Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • pet
  12
  Jan
  2018
  17:00Drsališče Domžale

  V petek, 12. januarja 2018, ob 17. uri bo na Drsališču Domžale potekalo odprtje razstave »Zimske radosti«, na kateri bodo podelili nagrade sodelujočim v likovno-literarnem natečaju.

  Program bodo popestrili z otroškimi recitali in zgodbami. Vabljeni!

   

 • pet
  12
  Jan
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Vabljeni na glasbeno delavnico Z igro v glasbeni svet. Otroci in odrasli bomo skupaj ustvarjali in odkrivali čarobni glasbeni svet, poln otroških pesmi, gibanja, plesa, iger. Namenjena je otrokom od 0- 5 leta starosti. Delavnico vodi dr. Veronika Šarec.

  Obvezna je prisotnost staršev oziroma druge odrasle osebe. Prijave potekajo na oddelku za otroke in mladino.

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • pet
  12
  Jan
  2018
  20:00KD Franca Bernika

  drama / Prešernovo gledališče Kranj / režija: Mateja Koležnik / igrajo: Borut Veselko, Darja Raichman, Vesna Jevnikar

  Drama o nemški duši, trikratna nagrajenka lanskoletnega Borštnikovega srečanja: za režijo, igro (Vesna Jevnikar) in celostno vizualno podobo.

  Avstrijski pisatelj in dramatik Thomas Bernhard velja za enega največjih kritikov ponarejene družbe in odnosov, ki si je prav zaradi svoje neizprosnosti in kontroverznosti prislužil v Avstriji naziv »skrunilec gnezda«. Romani in drame, v katerih ne skriva odkritega odpora do avstrijske družbe, so že za časa njegovega življenja sprožali burne odzive in škandale v avstrijski javnosti do te mere, da je Bernhard v avstrijskem gledališkem prostoru celo prepovedal uprizarjanje svojih dram. Največkrat je bil vzrok temu njegovo neumorno razkrivanje tabu teme nacizma in nerazrešenih travm v zvezi z nacistično preteklostjo kot tudi sedanjostjo v Avstriji. To je tudi tema drame Pred upokojitvijo, v kateri obravnava temo zatrtega in prikritega »negovanja« nacističnih korenin in idealov skozi zgodbo bivšega nacista in njegovih dveh sester, hkrati pa se skozi njihove odnose razpira pretresljiv prikaz sprevrženih in deformiranih odnosov v družini kot seveda tudi v družbi nasploh.

   

 • pet
  12
  Jan
  2018
  20:00Blunout klub

  Koncert / neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem, angleškem jeziku, s pridihom teh tako različnih kultur.

   

 • sob
  13
  Jan
  2018
  8:30Zagreb

  Strast ustvarjanja / vrhunska dela modernistov zbirke Maeght

  Galerija na potepu Vas tokrat vabi v Zagrebški Umjetnički paviljon, kjer si bomo ogledali razstavo del modernistov iz prve polovice 20. stoletja, znamenite zbirke Maeght iz Provanse. Vrhunec razstave so dela Georgesa Braqua, utemeljitelja in izumitelja kubizma, sicer pa so dela vrhunskih umetnikov Chagalla, Balthusa, Barbare Hepworth in ameriških umetnikov osupljiva in za ta čas nenavadno aktualna in pomenljiva.

  Odhod avtobusa izpred Kulturnega doma Franca Bernika Domžale ob 8.30 uri, vrnitev je načrtovana v večernih urah.

  Prijave osebno ali po telefonu 01/722 50 50 v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Obvezno vplačilo akontacije v višini 33,00 evrov na AGENCIJO LACOSA FK, Cesta II 22, 3320 Velenje, TRR: SI56 6100 0000 3521 447 (REFERENCA SI00 1111, NAMEN : KDFBD ZAGREB + PRIIMEK) sprejemamo do vključno srede, 10. januarja 2017. Na avtobusu bomo opravili obračun glede na število potnikov in doplačila za vstopnini v višini 60 kun (Umjetnički paviljon 40 kun in Muzej moderne umetnosti 20 kun).

   

 • sob
  13
  Jan
  2018
  10:00-12.00 in 15:00-18:00Plečnikova vila na Homcu

  Zaradi izjemnega zanimanja za ogled razstave Poduku in razvedrilo, na kateri so na ogled izredno zanimive, še neobjavljene fotografije Petra Nagliča, ki nam je zapustil podobo časa, ki je minil, smo se v Kulturnem društvu Jože Gostič Homec odločili za dodaten termin odprtja razstave v Plečnikovi vili na Homcu. Vljudno vabljeni!

   

 • sob
  13
  Jan
  2018
  10:00KD Franca Bernika

  predstava za otroke / režija: Vida Cerkvenik Bren / igrata: Nika Gabrovšek, Grega Močivnik / 30’ / primerno za 4+

  Kapitan brez barke in posadke, ki namesto z desno vstaja z levo nogo, bo skupaj s publiko skušal najti skriti zaklad.

  Kapitan Dada je brez barke in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa hudega mačka in morsko bolezen… pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo… ker nima desne noge, vstaja z levo… Kaj predlaga cenjeno občinstvo? Gusarsko gledališče kapitana Dade! je interaktivna gledališka pustolovščina za družinsko publiko, inspirirana z legendami o morskih roparjih inavantgardnimi umetniškimi gibanji z začetka 20. stoletja. Dva igralca bosta z uporabo fizične igre, absurdnega humorja in nadrealističnih preobratov v vrtinec nepredvidljivega lova za zakladom skušala potegniti celotno publiko!

  Cena vstopnice: 4,5 / 4 Eur

   

 • sob
  13
  Jan
  2018
  16:00Mestni Kino Domžale

  animirana družinska pustolovščina / The Little Vampire / režija: Chris Brouwer, Karsten Kiilerich / scenarij: Richard Claus / igrajo: Rasmus Hardiker, Amy Saville, Jim Carter / 2017, Nemčija / distribucija: Blitz / 83’ / sinhronizirano, 6+ /

  Priljubljeno čtivo dečka Tonija so srhljive zgodbe, posebej o vampirjih. Zdaj pa je dobil priložnost spoznati čisto pravcatega mladega vampirčka Rudija in njegovo sestrico Ano. Še več, postali so prijatelji. Rudi se je izkazal za prijaznega in ljubeznivega fanta, največ zapletov v vsej zgodbi pa povzročijo poskusi Tonijevih staršev, da bi spoznali njegovega prijatelja. Toda kako naj pojasni vse čudne reči, povezane z Rudijem – razcapani črni plašč, ki ga nikoli ne sleče in ki zato precej smrdi, zakaj prihaja ob poznih večernih urah in zakaj si ves čas z roko pokriva usta.

 • sob
  13
  Jan
  2018
  17:00Mladinski center Mengeš

  AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28. Vstop je prost!