Koledar dogodkov

 • sre
  23
  Okt
  2019
  12:00Knjižnica Domžale

  Brezplačno izobraževanje za otroke in mlade vsako sredo med 12. in 14. uro.

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobiss-u in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04.

   

 • sre
  23
  Okt
  2019
  17:00Knjižnica Domžale

  Pikina čajanka je preplet pripovedovanja zgodb iz Pike Nogavičke, ustvarjanja in igranja. Pijemo čaj in grizljamo piškote, včasih pa nas obišče tudi Pika Nogavička. Sledijo še ustvarjalne delavnice.

  Čajanko vodi: Lidija Smerkolj Turšič

  Obvezna je predhodna prijava!

  Organizacija: Lidija Smerkolj Turšič, Knjižnica Domžale.

   

 • sre
  23
  Okt
  2019
  19:00Kulturni dom Franca Bernika

  koncert / Marjetka Popovski in spremljevalna skupina glasbenikov, pevcev in recitatorjev / Savo Kralj (kitara, bobni), Miran Pečenik (harmonika), Marko Petelin (harmonica), Massimo Ferrara (bas), Igor Rojc (recitator), Pevska skupina "Cvet v laseh”

  Marjetka Popovski prihaja iz Izole, s Primorske. Je pevka, ki ob kitari prepeva stare slovenske ljudske pesmi, niso ji pa tuje niti borbene in partizanske pesmi. S svojimi nastopi razveseljuje že več kakor 20 let, tako doma v Izoli, kakor po slovenski Istri, Primorski, zamejstvu in celi Sloveniji. Slovensko pesem je ponesla tudi po 10. različnih tujih državah po svetu. Posnela je kar nekaj zgoščenk in za svoje pevsko in kulturno delovanje prejela številna priznanja, pohvale in nagrade.

  Z vsem ponosom pa s partizansko pesmijo ohranja vrednote narodnoosvobodilne borbe in s svojimi tako čustvenimi, kakor energičnimi nastopi navdušuje poslušalce, da večinoma kar zapojejo zraven in se s pesmijo pridružijo in zlijejo z njenim koncertom. Program pesmi zajema poznane, pa tudi manj poznane partizanske pesmi, ki so podane tako, da se jim lahko pridruži vsak, ki mu je pesem pri srcu. Primorci so še posebej temperamentni in tak je tudi njihov koncert. Podan s srcem in dušo, ki se na odru prepleta s pesmijo.

  Cena vstopnice: 12 Eur (brez popustov)

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  10:00Knjižnica Domžale

  Družabne igre za odrasle so lahko zelo zabavne. Preizkusite se v različnih namiznih družabnih igrah, ki nudijo obilo smeha in nepozabnih trenutkov druženja. V čudoviti svet iger vas bo vpeljala Mateja Učakar. Druženje bo potekalo v dvorani Knjižnice Domžale. Vabljeni!

  Organizacija: Mateja Učakar, Knjižnica Domžale.

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  17:00Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje.

  Obvezna predhodna prijava!

  • 24.10. 2019: MOJCA POKRAJCULJA

  Organizacija: Knjižnica Domžale.

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  17:00Knjižnica Domžale

  V sodelovanju z Domom upokojencev Domžale potekajo pogovori o demenci, ki nosijo ime Alzheimer caffe. Pogovori so namenjeni vsem, ki se na kakršenkoli način srečujejo z boleznijo demence. Gost tokratnega srečanja bo dr. Peter Seljak, ki je strokovno, znanstveno in raziskovalno aktiven na področjih izobraževanja, organizacije, nepremičninskega posredovanja, ekonomije, socialnega podjetništva, prostovoljnega dela in gerontologije. Vstop prost!

  Organizacija: Dom upokojencev Domžale, Knjižnica Domžale, Društvo Spominčica – podružnica Domžale.

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  17:30Mestni kino Domžale

  abonma filmski PONEDELJEK

  drama / Alice et le maire / režija: Nicolas Pariser / scenarij: Nicolas Pariser / igrajo: Fabrice Luchini, Anaïs Demoustier, Nora Hamzawi, Léonie Simaga, Antoine Reinartz, Alexandre Steiger, Maud Wyler, Pascal Rénéric, Thomas Rortais, Thomas Chabrol / 2019, Francija / distribucija: Demiurg / 104’ / IMDb

  Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

  Župan mesta Lyon, Paul Théraneau, ni v najboljši formi. Po tridesetih letih v politiki je ostal brez idej. »Počutim se kot dirkalni avto z močnim motorjem, ki mu je zmanjkalo goriva.« Da bi premagal težavo, najame mlado filozofinjo Alice Heimann. Med dvema popolnoma različnima človekoma se razvije dialog, ki ju zbliža in postavi pod vprašaj njuna prepričanja. Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  19:00Knjižnica Domžale

  Vsak mesec TIC Domžale v Knjižnici Domžale predstavlja tematske poti v občini Domžale. Oktobra se tako podajamo na Domžalsko čebelarsko pot, ki jo lahko pričnete pri učnem čebelnjaku v parku pod Močilnikom v Dobu ali pa pri Centralni čistilni napravi Domžale. Prav tam domžalski čebelarji trenutno gradijo nov apiterapevtski učni čebelnjak. Čebelarska pot je dolga skoraj 5 kilometrov in poteka po prijetni kolesarski in pešpoti, delno ob Kamniški Bistrici - zeleni osi regije, delno pa ob Rači, levem pritoku Kamniške Bistrice. Pot povezuje dve čebelarski društvi, Dob Krtina in Domžale, ter tako tudi počasti dolgoletno tradicijo čebelarstva v naših krajih. Vstop prost!

  Organizacija: TIC Domžale, Knjižnica Domžale.

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  20:00Mestni kino Domžale

  premiera + pogovor z ekipo filma

  vojni film / režija: Dejan Babosek / scenarij: Dejan Babosek, Martin Horvat / igrajo: Domen Valič, Jernej Gašperin, Ana Špik, Lovro Zafred, Denys Bilash, Rok Vihar, Marko Plantan, Tjan Premzl, Darko Nikolovski, Jan Bučar, Valentina Plaskan, Darja Krhin, Andrei Lenart, Miha Rodman, Dominik Vodopivec / 2019, Slovenija / distribucija: Fivia / 90’ / IMDb

  Film o bitki na Menini, v kateri se je 500 partizanov na čelu s komandantom Francem Severjem "Franto” marca 1945 uspelo rešiti iz obroča nemške ofenzive.

  Marec 1945. V težki zimi se je na visokogorsko planoto umaknila skupina 500 partizanov, ki jih je v dolinah obkolila divizija SS z 12.000 vojaki. Komandant Franc Sever "Franta” se znajde pred nemogočo nalogo, saj mora iz neprepustnega obroča rešiti svoje borce. Po celodnevni krvavi bitki se jim je v težkih razmerah s taktično ukano vendarle uspelo prebiti skozi obroč na svobodo. To je zgodba preživelih herojev.

   

 • pet
  25
  Okt
  2019
  16:00Mladinski center Mengeš

  Vsak petek od 4.10. dalje, ODKLOPI SE- družinsko igranje družabnih iger, ob petkih, ob 16:00,  v AIA - Mladinskem centru Mengeš, Slovenska c. 28. Vstop je prost!

  Soorganizatorja dogodka sta AIA  in Knjižnica Mengeš.