Koledar dogodkov

 • ned
  18
  Avg
  2019
  18:30Mestni kino Domžale

  družinska pustolovščina / Dora and the Lost City of Gold / režija: James Bobin / scenarij: Nicholas Stoller, Matthew Robinson / igrajo: Isabela Moner, Michael Pena, Q'Orianka Kilcher, Eva Longoria, Temuera Morrison, Eugenio Derbez, Madeleine Madden, Adriana Barraza / 2019, Avstralija, ZDA / distribucija: Karantanija / podnapisi, 9+ / IMDb

  Najstniška raziskovalka Dora svoje prijatelje popelje na dogodivščino, med katero bodo rešili njene starše in raziskali skrivnost izgubljenega mesta zlata.

  Potem ko je Dora (Isabela Moner) večino svojega življenja s starši raziskovala džunglo, je nič ne more pripraviti na najnevarnejšo pustolovščino - srednjo šolo. Ker je bila vedno raziskovalka, se v novem okolju hitro znajde in vodi svojo prijateljico opico po imenu Škorenjc, bratranca Diega (Jeff Wahlberg), skrivnostnega prebivalca džungle (Eugenio Derbez) in skupino najstnikov na pravo avanturo, v kateri bo rešila svoja starša (Eva Longoria in Michael Pena) ter raziskovala skrivnost o izgubljenem mestu zlata.

   

 • ned
  18
  Avg
  2019
  20:30Mestni kino Domžale

  komična drama / Once Upon a Time … in Hollywood / režija: Quentin Tarantino / scenarij: Quentin Tarantino / igrajo: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Luke Perry, Margaret Qualley / 2019, ZDA, Velika Britanija / distribucija: Con film / 161’

  Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

  Los Angeles leta 1969; na vrhuncu hipijevskega Hollywooda. Bivši zvezdnik kavbojske TV-serije Rick Dalton in njegov dolgoletni kaskaderski dvojnik Cliff Booth iščeta svoje mesto v industriji, ki je ne prepoznata več. A Rick ima zelo slavno sosedo: Sharon Tate … Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

  zanimivosti

  Quentin Tarantino je dan pred svetovno premiero v Cannesu na Twitterju in Instagramu objavil naslednji poziv: »Rad imam film. Tudi vi ga imate radi. To je popotovanje, na katerem prvič odkrivaš neko zgodbo. /…/ Igralci in ostala ekipa so trdo delali, da bi ustvarili nekaj izvirnega. Zato vas prosim, da se izognete razkrivanju česarkoli, kar bi kasnejšim gledalcem zgodbo onemogočilo doživeti na enak način.«

   

 • pon
  19
  Avg
  2019
  19:00Stadion Domžale

  Zavod za šport in rekreacijo Domžale letos ponovno organizira brezplačno vodeno vadbo za odrasle in otroke. Vadba bo potekala ob ponedeljkih, ob 19.00 uri na Stadionu Domžale (zbor je pri vhodu na stadion ob Kamniški Bistrici) in je primerna za vse starosti!

  Vadba poteka v vsakem vremenu, v primeru dežja poteka pod nadstreškom na stadionu in odpade samo izjemoma v primeru hudih nalivov. Med prazniki vadba odpade.

  Rekreacijo za vse bodo vodili strokovni sodelavci Športno atletskega društva Mavrica. Tudi letos bo organizirana vadbena skupina za otroke, ki bodo imeli svojega vaditelja in prilagojen program. Na terenu se bomo ločili v skupini (otroška skupina in skupina za odrasle). Skupini bosta vadili istočasno, na istem terenu, vendar vsaka s svojim vaditeljem in po svojem prilagojenem programu, kar pomeni, da je Rekreacije za vse odlična možnost za skupno rekreacijo vseh družinskih članov, ter za skupno preživljanje časa na prostem.

  Skupina za odrasle se bo najprej ogrela, nato bodo sledile vaje za pravilno držo telesa, moč, koordinacijo in hrbtenico. Zaključili bomo z razteznimi in dihalnimi vajami. Otroci bodo s pomočjo iger osvojili gibalne vaje, poligone in plezala.

  Bodite primerno športno oblečeni in obuti, priporočamo, da s seboj prinesete tudi pijačo. Na Stadionu Domžale so na voljo toalete, na žalost pa ni garderob.

  Za vadbo se prijavite na elektronski naslov: info@sadmavrica.si ali 031 314 870, lahko pa se prijavite tudi pred začetkom vadbe.

  Izkoristite športne površine, ki vam jih ponuja Občina Domžale in brezplačno strokovno vodeno vadbo. Pridružite se nam in bodite aktivni!

   

 • pon
  19
  Avg
  2019
  20:30Mestni kino Domžale

  kriminalka / Fleuve noir / režija: Erick Zonca / scenarij: Erick Zonca, Lou de Fanget Signolet, po knjigi Drora Mishanija / igrajo: Vincent Cassel, Romain Duris, Sandrine Kiberlain, Élodie Bouchez, Charles Berling, Hafsia Herzi, Jérôme Pouly / 2018, Francija, Belgija / distribucija: Famous Fox / 114’ /IMDb

  Zapiti detektiv prevzame primer izginulega najstnika. Ko za izginotje izve fantov učitelj, mu ponudi pomoč, a zdi se, da ga preiskava malce preveč zanima … Triler noir je zrežiral Érick Zonca, avtor arthouse uspešnice Življenje, kot ga sanjajo angeli, zmagovalca ljubljanskega LIFFa leta 1998.

  odmevi medijev

  »Tisto, kar se sprva zdi gonilna tema filma – življenje, ki posnema umetnost, ki posnema življenje – se izkaže za lažno sled, ko niz odkritij razgali obžalovanja vredno pravo naravo likov v grenkem jedru zgodbe. Naj bo film na trenutke še tako težko prebavljiv, pa režiserjeva drzna priredba Mishanijevega romana in zavajajoča zgradba dokazujejo, da je režiser dvajset let po velikem debiju v Cannesu še vedno poln navdiha.« Bradley Warren, The Playlist

  »V času umetelnih, zloščenih in hladnih psiholoških trilerjev, kot so Ona, Ko izgubiš vse, Mon garçon in Thelma, se Érick Zonca loti raziskovanja strasti. Njegov film je prežet s sočutjem do človeka, pa najsi bo nor ali ne.« Eithne O’Neill, Positif

   

 • tor
  20
  Avg
  2019
  10:00Knjižnica Domžale

   

 • tor
  20
  Avg
  2019
  18:00Park Martina Krpana Domžale

  V okviru projekta Aktivni skozi poletje, ki ga v sodelovanju s športnimi društvi izvaja Zavod za šport in rekreacijo Domžale, se lahko med junijem in septembrom udeležujete brezplačnih vodenih vadb, ki bodo potekale od ponedeljka do petka, in tako izboljšate svoje zdravje, počutje in kondicijo. Ena izmed vadb, ki je na voljo je tudi Qi gong, ki vas bo napolnila z energijo.

  Qi gong v Češminovem parku.

  Torke si rezervirajte za brezplačno vodeno vadbo Qi gong, ki je po svetu prepoznan kot zelo uspešna metoda za krepitev zdravja in pospeševanja regeneracije telesa. Z izvajanjem veščine izboljšujemo spomin in osredotočenost, hkrati pa sprostimo telo, umirimo um. Vadbo lahko izvajajo vse starostne skupine ne glede na zdravstveno stanje. Vadbe qigonga popestrimo z različnimi taiji vajami, katere občasno obogatimo s pripomočki (taiji meči, žoge, palice). Vabljeni vsi, ki želite najti svoj mir in se napolniti z energijo!

  Dobimo se vsak torek ob 18. uri v Parku Martina Krpana.

  Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Društvo Leteča želva

   

 • tor
  20
  Avg
  2019
  18:00Drsališče Domžale

  Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Kotalkarski klub Pirueta odpirata vrata Drsališča Domžale tudi v poletnem času. Brezplačno kotalkanje/rolanje bo mogoče vsak torek v juliju in avgustu med 18.00 in 19.30 uro. Primerno za vse starosti.

  Nadenite si svoje kotalke in se nam pridružite pri razigranem zganjanju norčij na ploščadi, ki v poletnih mesecih zamenja ledeno ploskev. Na drsališču bodo tudi prikupne tekmovalke kotalkarskega kluba, ki bodo "prebile led".

  Da bo dogajanje na ploščadi varno in da se bomo kaj novega naučili, pa bo poskrbelo strokovno vodstvo Kotalkarskega kluba Pirueta, ki bodo znanja željnim pokazali, kaj vse je mogoče na kotalkah. Dobrodošli tudi tisti, ki si želite prostega rolanja in kotalkanja na gladki površini stran od prometnih cest in v prijetni senci drsališča.

   

 • tor
  20
  Avg
  2019
  21:00Kopališče Domžale

  Filmsko kopališče bo v torek, 20. avgusta, ponovno odprlo svoja vrata. Tokrat si bomo ogledali mladinsko uspešnico lanskega leta – Gajin svet. Brezplačno!

  Na kopališču bo na voljo 250 stolov, dobrodošle so tudi blazine, ležalniki, odeje in brisače. Bazen je v času projekcije odprt, tako, da si lahko film ogledate tudi iz vode, zato lahko prinesete napihljive blazine, plavalne obroče in ostale pripomočke za plovbo na bazenu. Tudi med projekcijo veljajo pravila obnašanja na bazenu. Vstop na kopališče bo mogoč od 20.30 ure dalje, filmska projekcija pa se začne ob 21.00 uri.

  mladinska romantična komedija / režija: Peter Bratuša / scenarij: Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak, Jure Karas (sodelavec pri scenariju) / igrajo: Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Miha Brajnik, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič / 2018, Slovenija / distribucija: Karantanija / 80’ / primerno za 8 + / IMDb  brezplačna projekcija na Kopališču Domžale

  Enajstletna Gaja (Tara Milharčič) živi skupaj z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in štirinajstletno sestro Teo (Neža Smolinsky), potem ko se njena mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja.Gaja vadi saksofon in se druži s svojim najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani na vsakem koraku. Skupaj med drugim izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo (Gitica Jakopin), ki sta zaradi svojih naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

   

   

 • sre
  21
  Avg
  2019
  21:00Kopališče Domžale

  Filmsko kopališče bo v sredo, 21. avgusta, odprlo svoja vrata. Na predpremieri filma Yesterday se bomo skupaj z Jackom podali na očarljivo pustolovščino polno odlične glasbe in prikupno romantičnega humorja.

  Na kopališču bo na voljo 250 stolov, dobrodošle so tudi blazine, ležalniki, odeje in brisače. Bazen je v času projekcije odprt, tako, da si lahko film ogledate tudi iz vode, zato lahko prinesete napihljive blazine, plavalne obroče in ostale pripomočke za plovbo na bazenu. Tudi med projekcijo veljajo pravila obnašanja na bazenu. Vstop na kopališče bo mogoč od 20.30 ure dalje, filmska projekcija pa se začne ob 21.00 uri.

  Karte lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, prek spleta ali dve uri pred predstavo na blagajni Kopališča Domžale. Cena je 5 EUR.

  glasbena komedija / Yesterday / režija: Danny Boyle / scenarij: Richard Curtis / igrajo: Himesh Patel, Lily James, Ana de Armas, Kate McKinnon, Lamorne Morris, Ed Sheeran, Sophia Di Martino, Joel Fry / 2019, Velika Britanija / distribucija: Karantanija / 116’ / IMDb

  Kaj bi naredili, če nihče na svetu ne bi slišal za eno najbolj priljubljenih skupin vseh časov, vi pa bi znali zaigrati vse njihove največje uspešnice? To se po spletu nepredvidenih okoliščin zgodi mlademu umetniku Jacku Maliku, ki se skuša uveljaviti kot pevec in se čez noč znajde v svetu, v katerem skupina The Beatles sploh ni obstajala. S pomočjo agentke Debre se nastopi, v katerih Jack zaigra in zapoje skladbe ene največjih skupin vseh časov, ki jih nihče še nikoli ni slišal, kar vrstijo. Potem ko se njegova slava strmo vzpenja, pa tvega, da bo izgubil svojo najboljšo prijateljico iz otroštva Ellie, ki ga je vedno podpirala in bila edina, ki je verjela vanj. Jack se znajde pred veliko dilemo - ali naj postane svetovno slaven ali naj razkrije, da skladbe niso njegove…

   

 • čet
  22
  Avg
  2019
  20:30Mestni kino Domžale

  komična drama / Once Upon a Time … in Hollywood / režija: Quentin Tarantino / scenarij: Quentin Tarantino / igrajo: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Luke Perry, Margaret Qualley / 2019, ZDA, Velika Britanija / distribucija: Con film / 161’

  Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

  Los Angeles leta 1969; na vrhuncu hipijevskega Hollywooda. Bivši zvezdnik kavbojske TV-serije Rick Dalton in njegov dolgoletni kaskaderski dvojnik Cliff Booth iščeta svoje mesto v industriji, ki je ne prepoznata več. A Rick ima zelo slavno sosedo: Sharon Tate … Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

  zanimivosti

  Quentin Tarantino je dan pred svetovno premiero v Cannesu na Twitterju in Instagramu objavil naslednji poziv: »Rad imam film. Tudi vi ga imate radi. To je popotovanje, na katerem prvič odkrivaš neko zgodbo. /…/ Igralci in ostala ekipa so trdo delali, da bi ustvarili nekaj izvirnega. Zato vas prosim, da se izognete razkrivanju česarkoli, kar bi kasnejšim gledalcem zgodbo onemogočilo doživeti na enak način.«