Koledar dogodkov

 • tor
  18
  Jun
  2019
  18:00KIK Štarter, Kamnik (Fužine 134)

  Pogosto so sogovorniki na dogodkih o podjetništvu moški, kakšen pa je ženski pogled na podjetništvo? Slišali bomo, kakšno pot do uspeha so prehodile naše sogovornice. Kaj se jim zdi pomembno za uspeh? Kaj jih navdihuje? V Sloveniji je v primerjavi z drugimi državami položaj žensk v poslovnem svetu razmeroma dober. Kakšne pa so njihove izkušnje?

  Raziskave kažejo, da so ženske v poslovnem svetu: pogosto neenakopravne: prejemajo nižje plačilo kot moški, za napredovanje vlagajo več truda in težje usklajujejo poslovno in zasebno življenje. Ali to občutita tudi naši sogovornici?

  Vabljeni, da se nam pridružite v torek, 18. junija 2019, ob 18. uri v KIK Štarterju v Kamniku (Fužine 134) in poklepetate z našima gostjama. Pridružili se nam bosta Petra Škarja in Maša Švab, ki bosta z nami delili svoje izkušnje in poglede na podjetništvo.

  Petra Škarja je podjetnica, predavateljica in avtorica petih knjižnih uspešnic. Njena najuspešnejša knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili je prevedena v več jezikov, napisala pa je tudi knjigo z zelo aktualnim naslovom Česar nas niso naučili v šolah – podjetništva, sama pa pravi, da je njena najuspešnejša knjiga Camino - Od suženjstva do svobode, ker je spremenila največ življenj. Je ena od soustanoviteljica podjetja 500 podjetnic in lastnica Založbe 5KA. Nekdanja športnica, ki je že pri 19 letih odprla svoje prvo podjetje, je gostja na mnogih seminarjih in okroglih mizah. Sicer pa pravi, da je neumorna zaljubljenka v knjige, naravo in potovanja.

  Maša Švab je svojo karierno pot začela v skupini GEN-I, vodilnemu akterju za trgovanje in prodajo električne energije in plina v regiji. Po nekaj letih je postala vodja oddelka za pogodbene in poslovne odnose, po petih letih pa se je pokazala možnost spremembe delovnega področja in tako danes vodi področje e-mobilnosti. V vmesnem času je postala tudi usposobljena mediatorka in učiteljica joge, pri čemer ji znanja teh dveh disciplin vedno znova pridejo prav tudi v poslovnem svetu.

  KIK Štarter

 • sre
  19
  Jun
  2019
  12:00Knjižnica Domžale

  Brezplačno izobraževanje za otroke in mlade vsako sredo med 12. in 14. uro.

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobiss-u in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04.

   

 • sre
  19
  Jun
  2019
  17:00Optika Vallis, trgovski center Arkadia

  Preden se poletje uradno začne, smo za vas v Optiki Vallis pripravili poseben dogodek!  Pridružite se nam na največji promociji sončnih očal JimmyChoo in Marc Jacobs.

  Poletni hiti, sladki prigrizki, hladni cocktaili in kar 30% popust na omenjeni blagovni znamki!

  Lepo vabljeni!

   

 • sre
  19
  Jun
  2019
  17:00KIK štarter, Kamnik (Fužine 134)

   

 • sre
  19
  Jun
  2019
  18:30Mestni kino Domžale

  drama / Benzinho / režija: Gustavo Pizzi / scenarij: Gustavo Pizzi, Karine Teles / igrajo: Karine Teles, Otávio Müller, Adriana Esteves, Konstatinos Sarris / 2018, Brazilija, Urugvaj / distribucija: Demiurg / 98’ / IMDb

  Globoko intimna in hkrati univerzalna oda materinstvu nas odpelje v kaotično, a topline in humorja polno vsakdanjost brazilske družine.

  Irene živi z možem in štirimi sinovi v podirajoči se hiši na obrobju Ria de Janeira. Nekega dne najstarejši sin Fernando oznani, da so ga povabili v profesionalni rokometni klub v Nemčijo. Čeprav je Irene vedela, da bodo otroci nekoč odšli po svoje, je trenutek prišel prej, kot je pričakovala. Še posebej, ker ima za slovo na voljo le nekaj tednov … Globoko intimna in hkrati univerzalna oda materinstvu nas odpelje v kaotično, a topline in humorja polno vsakdanjost brazilske družine.

   

 • sre
  19
  Jun
  2019
  19:00KIK štarter, Kamnik (Fužine 134)

   

 • sre
  19
  Jun
  2019
  20:30Mestni kino Domžale

  ljubezenska drama / Netemo sametemo / režija: Ryûsuke Hamaguchi / scenarij: Ryûsuke Hamaguchi in Sachiko Tanaka, po romanu Tomoke Shibasakija / igrajo: Masahiro Higashide, Erika Karata, Sairi Itô, Kôji Nakamoto, Misako Tanaka / 2018, Japonska, Francija / distribucija: Fivia / 119’ / IMDb

  Ko njena prva velika ljubezen brez sledu izgine, Asako zapusti Osako, da bi začela novo življenje. Dve leti pozneje se v Tokiu znova zaljubi … v moškega, ki je na las podoben izginulemu ljubimcu.

   

 • čet
  20
  Jun
  2019
  18:00Center za mlade Domžale

  Odprtje razstave mladih ustvarjalcev Centra za mlade Domžale.

   

 • čet
  20
  Jun
  2019
  18:15Mestni kino Domžale

  drama / Gräns / režija: Ali Abbasi / scenarij: Ali Abbasi in Isabella Eklöf, po kratki zgodbi Johna Ajvideja Lindquista / igrajo: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Ann Petrén, Sten Ljunggren / 2018, Švedska, Danska / distribucija: Fivia / 110’ / IMDb

  Iransko-švedski režiser opisuje zgodbo o osamljenosti in hrepenenju po ljubezni. Film za vse, ki so se kadarkoli počutili kot outsiderji. Zmagovalec sekcije Posebni pogled na lanskem Cannesu.

  Carinska uslužbenka Tina je znana po svojem nenavadnem daru voha, s katerim lahko zazna celo občutek krivde. A ko nekoč mimo nje prikoraka Vore, možakar sumljivega videza, je njena sposobnost prvič postavljena pod vprašaj. Tina sluti, da tujec skriva nekaj, česar ne more prav določiti. Še huje: do njega čuti čudno privlačnost. Delo, ki ga kritiki označujejo za mešanico nordijskega noira, socialnega realizma in nadnaravne grozljivke, iransko-švedski režiser raje opisuje kot zgodbo o osamljenosti in hrepenenju po ljubezni. Film za vse, ki so se kadarkoli počutili kot outsiderji. Zmagovalec sekcije Posebni pogled na lanskem Cannesu.

  nagrade 
  Cannes (glavna nagrada sekcije Posebni pogled). Nominacija za oskarja za najboljšo masko in pričesko. Nagrada Evropske filmske akademije za najboljše vizualne učinke. Šest nagrad guldbagge (švedski oskar), vključno za najboljši film in najboljšo igralko. Nagrada robert Danske filmske akademije za najboljši neangleško govoreči film. München (najboljši mednarodni film mladega režiserja). Norveški mednarodni filmski festival (nagrada norveških filmskih kritikov). Palm Springs (»10 Directors to Watch« revije Variety). Hamptons (posebna nagrada žirije za glavna igralca)

   

 • čet
  20
  Jun
  2019
  20:30Mestni kino Domžale

  drama / Styx / režija: Wolfgang Fischer / scenarij: Wolfgang Fischer, Ika Künzel / igrata: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa / 2018, Nemčija, Avstrija / distribucija: Fivia / 94’ / IMDb

  Film, imenovan po mitološki reki, ki ločuje žive od mrtvih, je pronicljiva sodobna parabola o brezbrižnosti Zahoda do trpljenja »drugega«.

  Rike, pravo utelešenje uspešne in izobražene Zahodnjakinje, kot urgentna zdravnica vsak dan rešuje človeška življenja. Nič čudnega, da si tudi za dopust izbere vznemirljiv izziv: z jadrnico bo sama odplula na odročni otok Ascension. Potem pa sredi Atlantika naleti na srhljiv prizor: hudo poškodovano in močno prenapolnjeno ladjo z begunci. Prek radijske postaje nemudoma pokliče na pomoč, a zdi se, da se za potapljajočo ladjo nihče zares ne zmeni … Film, imenovan po mitološki reki, ki ločuje žive od mrtvih, je pronicljiva sodobna parabola o brezbrižnosti Zahoda do trpljenja »drugega«.

  nagrade 
  Berlinale, sekcija Panorama Special (otvoritveni film, nagrada Europa Cinemas Label). LIFFe (nagrada FIPRESCI). Avstrijske filmske nagrade za najboljšega režiserja, scenarij in montažo. Bavarska filmska nagrada za najboljšo fotografijo. Luksemburg (nagrada mladinske žirije). Batumi (posebna nagrada žirije). Boulder (najboljši celovečerec). Reykjavik (posebna omemba žirije). Valletta (najboljša igralka, najboljša fotografija). Finalist za nagrado LUX. Motovun (otvoritveni film).