Koledar dogodkov

 • sob
  07
  Dec
  2019
  10:00KD Franca Bernika
  Žabji kralj je po vrsti prva od pravljic v prvi izdaji zbirke bratov Grimm. Pripoveduje o princesi, ki se je rada žogala z zlato žogo, a ji je ta nekoč padla v tolmun. Pomoč ji je ponudil žabec in princeso vprašal, ali ga bo imela za prijatelja, če ji bo vrnil žogo. Princesa je vse obljubila, a je v trenutku, ko je bila žoga pri njej, besedo požrla ... Ta klasična pravljica pripoveduje o pomenu dane besede, o obvezi, ki jo imamo do drugih, čeprav se nam zdi nepomembna ali imamo do nje celo odpor, uči nas torej odgovornosti, tako za svoje besede kot dejanja.
  Z avtorsko glasbo je pravljico popestril priznani skladatelj in dirigent Lojze Krajnčan. Plesalci plešejo na rockerske ritme, se sprehodijo skozi svet baroka, žabice dvigujejo krake kot francoske plesalke kankana in regljajo na karibski reggae.
  Brezplačne vstopnice / v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale
 • sob
  07
  Dec
  2019
  16:00Mestni kino Domžale

  Ko Marlin mlajši brat Charlie nepričakovano izgine v čarobno, animirano vesolje Playmobil, se nepripravljena Marla odpravi na pot, da bi ga pripeljala nazaj domov. Medtem ko se odpravlja na fantastično potovanje po osupljivih novih svetovih, se Marla pridruži novim prijateljem - vozniku živil Delu, drznemu in karizmatičnemu tajnemu agentu Rexu Dasherju, ljubečemu robotu, ekstravagantni pravljični vili in drugim junakom … Marla in Charlie med neverjetno pustolovščino ugotovita, da ne glede na to, kako se življenje odvija, lahko dosežeš vse, le vase moraš verjeti.

   

 • sob
  07
  Dec
  2019
  18:00Cerkev na Šutni v Kamniku

   

 • sob
  07
  Dec
  2019
  18:00Mestni kino Domžale
  Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter njegova pomočnica, deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo: Sicilija pred davnimi časi, ko so na planinah živeli medvedje. Kralj medvedov, Léonce, se v reki igra s sinom Toniem. Mladiček Tonio naenkrat izgine, ugrabijo ga lovci. Medvedje ga iščejo in zasedejo dolino, kjer živijo ljudje. S pomočjo čarovnika in medvedov Léonce končno najde svojega sina in prevzame vodenje človeške dežele. Toda kmalu spozna, da medvedje ne morejo živeti v deželi ljudi.
  Priznani ilustrator, avtor stripov in animator Lorenzo Mattotti je film posnel po knjižni klasiki Dina Buzzatija iz štiridesetih let preteklega stoletja. Film sledi grafičnemu slogu knjige, z nadgrajeno izvirno estetiko, ki ponuja gledalcu na velikem platnu izjemen užitek.
  Brezplačne vstopnice / v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale

   

 • sob
  07
  Dec
  2019
  18:00Kulturni dom Radomlje

  Kot vsako leto tudi letos MoPZ Radomlje organizira tradicionalni letni koncert.

  Pevci MoPZ Radomlje, ki se v tej sezoni skupaj z zborovodjem Primožem Leskovcem pripravljamo na 50-letnico delovanja, bomo veseli in počaščeni, da boste koncertni večer preživeli z nami v soboto, 7. decembra 2019, s pričetkom ob 18. uri. Letošnji letni koncert “Hišica draga domača” bo posvečen preminulemu baritonu Antonu Urbaniji, ki je velik del svojega življenja posvetil zborovskemu petju.

  Zelo nas bo veselilo, če vas bomo lahko gostili na koncertu in če bomo izpolnili vaša pričakovanja.

  Lep pozdrav in na svidenje.

  Marjan Franc Levstek, Predsednik MoPZ Radomlje

   

 • sob
  07
  Dec
  2019
  20:00Mestni kino Domžale

  misteriozna kriminalna črna komedija / Knives Out / režija: Rian Johnson / scenarij: Rian Johnson / igrajo: Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Collette / 2019, ZDA / distribucija: Blitz / 130’ / IMDb

  Stopite v čevlje detektiva, ki poskuša razrešiti skrivnostno smrt v patriarhalni, ekscentrični in sprti družini.

  Ko priznanega pisatelja kriminalk Harlana Thrombeya (Christopher Plummer) po praznovanju 85. rojstnega dneva v njegovi vili najdejo mrtvega, primer začne raziskovati radovedni in nonšalantni detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig). Da bi razkril pravi razlog za smrt pisatelja, se mora preprebiti skozi laži in sprenevedanja Harlanove sprte in disfunkcionalne družine ter predanih uslužbencev. Nož v hrbet je hudomušna kriminalka z zvezdniško igralsko zasedbo, v kateri boste do zadnjega trenutka ugibali kdo je krivec.

 • ned
  08
  Dec
  2019
  15:00Mestni kino Domžale

  animirana družinska pustolovščina / Frozen 2 / režija: Chris Buck, Jennifer Lee / scenarij: Jennifer Lee, Allison Schroeder / slovenski glasovi  / 2019, ZDA / distribucija: 2i film / sinhronizirano, 6+ / IMDb

  Sestri Elza in Ana se bosta skupaj s Krištofom, Olafom in Svenom podali na nevarno potovanje globoko v gozd, na katerem bodo skupaj odkrili, kje je sploh izvor Elsinih čarobnih moči, s pomočjo katerih bodo rešili kraljestvo. Če se je Elza v prvem delu bala svojih nadnaravnih sposobnosti, bo v drugem zgolj upala, da jih ima dovolj.

 • ned
  08
  Dec
  2019
  17:00Mestni kino Domžale
  16. Mednarodni festival Animiranega filma Animateka bo letos v prvem tednu decembra v Slovenijo znova pripeljal najboljše animirane filme z vseh koncev sveta. Na zadnji dan festivala, v nedeljo 8. decembra, se bo s projekcijama nagrajenih in izbranih animacij festival prvič iz Ljubljane sočasno razširil še na platna izbranih kinematografov po Sloveniji - tudi v Mestni kino Domžale!
  17.00 | Najboljši iz Slona 2019 (6+)
  Projekcija bo mladim ljubiteljem animacije predstavila izbor najlepših kratkih filmov iz Tekmovalnega programa Slon, med katerimi bo tudi prejemnik nagrade Otroške žirije Slon. Gre za filme, ki jih za otroke izberejo prav otroci, hkrati pa so zaradi kakovostne in navdihujoče avtorske animacije zanimive tudi za odrasle.

   

 • ned
  08
  Dec
  2019
  19:00Mestni kino Domžale

  romantična komedija / Last Christmas / režija: Paul Feig / scenarij: Emma Thompson, Bryony Kimmings / igrajo: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson / 2019, Velika Britanija, ZDA / distribucija: Karantanija / 102’ / IMDb

  Kate (Emilia Clarke) sovraži svojo službo in nič ji ne gre po maslu, dokler ne sreča Toma, s katerim se tik pred božičnimi prazniki vse obrne na glavo.

  Kate (Emilia Clarke) dela v trgovini z božičnimi okraski in ker mora biti oblečena v palčico in zvončkljati s škorni, sovraži svojo službo. Njeno življenje je polno slabih odločitev, brez uspeha hodi na avdicije, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom, se ji vse obrne na glavo in zdi se preveč dober, da bi bil resničen. Ko se London pripravlja na božične praznike, se zdi, da jima bližina ni usojena. A včasih je treba pustiti, da sneg pade, kamor lahko, treba je prisluhniti srcu … in treba je imeti upanje.

   

 • ned
  08
  Dec
  2019
  21:00Mestni kino Domžale
  16. Mednarodni festival Animiranega filma Animateka bo letos v prvem tednu decembra v Slovenijo znova pripeljal najboljše animirane filme z vseh koncev sveta. Na zadnji dan festivala, v nedeljo 8. decembra, se bo s projekcijama nagrajenih in izbranih animacij festival prvič iz Ljubljane sočasno razširil še na platna izbranih kinematografov po Sloveniji - tudi v Mestni kino Domžale!
  21.00 | Zmagovalni filmi Animateke 2019
  Jagodni izbor sodobnih kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki so na Animateki pobrali vse lovorike, navdušili tako festivalske žirije kot občinstvo in si zato zaslužijo, da jih vidi čim več ljudi. Program je namenjen odraslim, sestavljajo pa ga edinstveni filmi, ki jih boste težko našli kje drugje.