Koledar dogodkov

Event Information:

 • tor
  13
  Feb
  2018

  Škrat Kuzma dobi nagrado (Svetlana Makarovič)

  9:30 in 11:00KD Franca Bernika

  gledališko-plesna predstava za otroke / Slovensko mladinsko gledališče / režija in koreografija: Matjaž Farič / igrajo: Ivan Peternelj, Daniel Petković, Ivan Godnič, Blaž Šef, Uroš Kaurin, Primož Bezjak, Neda R. Bric, Maruša Oblak, Daša Doberšek, Dušan Teropšič, Robert Prebil, Marinka Štern, Gregor Zorc

  ob 09:30 /abonma OTROŠKI in IZVEN
  ob 11:00 /abonma OTROŠKI in IZVEN
  Kuzma je hudo navihan škrat, ki rad nagaja živalim, dokler se veverica, jež in medved ne odločijo, da mu bodo vrnili milo za drago.

  Kuzma se ne mara umivati, ne mara nikogar, ki ni škrat, in zato se z drugimi prebivalci gozda tudi ne mara pogovarjati o počutju in vremenu. Nima posluha, vendar pa ima veselje do petja, ampak samo kadar je res dobre volje. Ni mu do plesa, ker ga muči revmatizem. Ko pa ga na ples povabi mična škratica, Kuzma le odloži revmatizem na gobo in zapleše. Škrati se enkrat mesečno, ob petkih, dobivajo in se hvalijo s svojimi dosežki. Septembra so se srečali gozdni škrat Kuzma, frizerski, radijski, kuharski, zidarski in tiskarski škrat. Drugi so manjkali, ker so prav takrat razsajale zoprne škratje ošpice. To srečanje je na skrivaj opazovala sraka in slišala, kakšne škratarije je počel Kuzma. Kmalu je postalo jasno, da je za večino težav v gozdu kriv prav on. Kar je izvedela, je sraka takoj povedala veverici, ježu in medvedu. Ti so jo Kuzmi naslednje jutro zagodli in mu vrnili milo za drago. Čeprav se nam nekatere potegavščine zdijo smešne, moramo vedeti, da lahko z njimi nekomu močno zagrenimo življenje. Več jih bo, prej se bo zgodilo, da nam bo kdo z združenimi močmi vrnil, kar nam gre.

  Cena vstopnice: 4,5 Eur