Lokalna samooskrba
-
V Ljubiteljski kuhariji bo tokrat zadišalo po jedeh iz ohrovta in brstičnega ohrovta
Čeprav sta si Monika in Jure v marsičem različna, ju strast do preprostega kuhanja povezuje. Veliki navdušenec mesnih jedi on,…
Več » -
Maja Orehek: “V ospredju lesenih izdelkov je njihova uporabnost”
»Bila sem izjemno žalostna, ko sem opazovala družine, kjer sta bila starša zaradi službenih urnikov in zadolžitev, veliko časa odsotna.…
Več » -
Samo Upelj: “Ženi Sonji pri rokovanju z orehi izjemno zaupam”
Ne glede na letni čas in obdobje, se orehi kot priljubljena sestavina naših najljubših in nepogrešljivih sladic, pogosto znajdejo na…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Praznični piškoti
Ob 20. uri na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v…
Več » -
V Ljubiteljski kuhariji bo tokrat zadišalo po slastnih piškotih
Tudi to sredo na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v…
Več » -
Urša, Kmetija Pr’ Potokar: “S koščkom domačega peciva je dan lepši”
Entuziazem, srčnost, veselje in pa izjemna želja po ročnem ustvarjanju slastnih piškotov s priokusom tradicije in pa domačnosti za številne…
Več » -
Ko zadiši po domačih čajih Lare Lapajne Golob
Visoko nad idrijsko kotlino, okoli 1.000 metrov nad morjem, se nahaja Dežela doživetij Log. Prečudoviti svet prostranih travnikov, bogatih gozdov…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Jedi iz zelja
Ob 20. uri na naš portal ponovno prihaja Ljubiteljska kuharija. V oddaji Monika in Jure na sproščen, spontan in zabaven…
Več » -
Štefan Čebašek: “Od setve, do moke in vse tja do sveže pečenega ekološkega kruha”
Kmetija Pr’ Črnet je unikatna ekološka kmetija, s popolnoma zaključenim proizvodnim krogom, ki se začne in končna na kmetiji. Cikel,…
Več » -
Igor Franca: “Prve oljke sem posadil pred petindvajsetimi leti”
Zimzeleno drevo oljke, ki obrodi plod z istim imenom-oljka, najbolje uspeva v Sredozemlju, pod toplim mediteranskim soncem, kjer so zanjo…
Več »