Lokalna samooskrba
-
V Jarino po Miklavževa darila z okusom tradicije
Pred vrati je praznični december, ki za mnoge velja za najlepši in najbolj čaroben mesec v letu. Čarobni prazniki bodo…
Več » -
V MGC Bistrica se pripravljajo na Tradicionalni slovenski zajtrk
MGC Bistrica se bo tudi letos pridružil osrednjemu dogodku dneva slovenske hrane, ki ga od leta 2012 obeležujemo vsak tretji petek…
Več » -
Peter Šorn iz Preloga pri Ihanu pridelal kumaro velikanko
Skorajda ni hiše, da ne bi imela domačega samooskrbnega vrta. Le-ta pomeni tudi tudi precejšnjo razbremenitev družinskega proračuna ter prijetno…
Več » -
Zelen, predvsem pa srednjeveški Vipavski Križ
Ne zato, ker bi bil zares tako blazno zelen, saj bi lahko – prej kot za zeleno oazo – poimenovali…
Več » -
Dan jagod Pr’ Matožet v Krašnji
Če je sonca ravno prav, je sezona jagod od aprila do julija. Ker imajo jagode poleg odličnega okusa tudi izjemno…
Več » -
Tematsko obarvan zeliščarski sejem v Dolu pri Ljubljani
Če drži trditev, da za vsako bolezen rožca raste, potem smo bili v soboto, 3. junija 2023, ne le na…
Več » -
Okusite pravega – na svetovnem trgu skoraj polovica medu ponarejenega, zato potrošniki pozor!
Evropska komisija je podprla projekt »From the Hives«, v okviru katerega so naredili raziskavo o pristnosti uvoženega medu v države…
Več » -
Letos je med zeliščarji dišalo po rmanu
Na tradicionalnem vseslovenskem srečanju zeliščarjev je bilo pestro dogajanje v soboto, 25. marca 2023, na Lavrici. Občina Škofljica nas je…
Več » -
Obrezovanje sadnega drevja – kako in kdaj to storiti?
Čeprav se zdi obrezovanje dreves enostaven postopek, pa zahteva kar nekaj znanja in izkušenj. Prav tako pa je potrebno biti…
Več »