Lokalna samooskrba
-
Ljubiteljska kuharija: Tofu
V šestnajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije, sta si Monika in Jure zadala, da se bosta preizkusila v pripravi tofuja.…
Več » -
Janko Krošelj, družinska kmetija Krošelj: Skrb za otroke nas je spodbudila k pridelavi eko jagod
Družinska kmetija Krošelj se nahaja v neposredni bližini Artič, ki z 217 metri nadmorske višine v Občini Brežice velja daleč…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Pira s kitajskim pridihom
Pira zahvaljujoč bogati prehranski vrednosti in široki možnosti uporabe, postaja vse bolj priljubljena tako med privrženci dobrega počutja, kakor tudi…
Več » -
Andreja Kovač, Eko kmetija in sirarna Vovše: “Naš ovčji jogurt je kremast, hranljiv in zelo okusen”
Andreja in Leopold Kovač sta ekološkemu načinu kmetovanja predana in zavezana že vse tja od leta 2000, ko sta vzela…
Več » -
Ostanki hrane, zaudarjanje in priprava domačega kompostnika
Velikonočni prazniki so za nami, prvomajski pa pred nami. Pred nami je čas številnih piknikov, kjer bo v ospredju prvenstveno…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: carbonara ali carbonara s čemažem?
V štirinajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije, ki jo boste lahko spremljali v sredo 20. aprila 2022 ob 20. uri…
Več » -
Natalija Pelko: “Delo z zemljo je zahtevno in rezultati niso vidni takoj”
Samooskrba. Lokalna samooskrba. Gre za besede, ki so v zadnjem času, kot odgovor na dogajanje na svetovnih trgih in spreminjajočih…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: tortilija
V trinajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije sta si Monika in Jure zadala nov kuharski izziv. Tokrat sta se odločila…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Prosena kaša in kroglice “rafaelo”
Tudi koledarsko smo že zakorakali v pomlad in skupaj s toplejšimi dnevi, se v nas prebujata želja po fizični aktivnosti na…
Več » -
Veronika Švigelj: Ekološke sadike zelenjave so že v ponudbi
Ob robu Ljubljanskega barja, natančneje v Občini Vrhnika, leži naselje Mirke. Gre za gručasto vas, kjer se nahaja ekološka kmetija…
Več »