Lokalna samooskrba
-
Okusite pravega – na svetovnem trgu skoraj polovica medu ponarejenega, zato potrošniki pozor!
Evropska komisija je podprla projekt »From the Hives«, v okviru katerega so naredili raziskavo o pristnosti uvoženega medu v države…
Več » -
Letos je med zeliščarji dišalo po rmanu
Na tradicionalnem vseslovenskem srečanju zeliščarjev je bilo pestro dogajanje v soboto, 25. marca 2023, na Lavrici. Občina Škofljica nas je…
Več » -
Obrezovanje sadnega drevja – kako in kdaj to storiti?
Čeprav se zdi obrezovanje dreves enostaven postopek, pa zahteva kar nekaj znanja in izkušenj. Prav tako pa je potrebno biti…
Več » -
Jarinini darilni paketki – odlična izbira za praznično obdarovanje
Pred vrati so božično-novoletni prazniki, ki so za mnoge najlepši čas v letu. Čarobni prazniki bodo prinesli dobro voljo, vesele…
Več » -
Na jedilniku tradicionalni slovenski zajtrk
Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo tretji petek v novembru in letos bo potekal že dvanajstič. V petek, 18. novembra 2022, bo v številnih…
Več » -
V Jarini v Dobu pri Domžalah obeležili praznik jabolk
Včeraj smo se po vsem svetu spomnili na pomembnost jabolk. Praznovanje svetovnega dne jabolk je leta 1990 predlagala britanska organizacija…
Več » -
V Dobu pri Domžalah bodo obeležili praznik jabolk
21. oktobra vsako leto obeležujemo svetovni dan jabolk, katerega namen je spomniti na bogato paleto sort jabolk ter poudariti številne…
Več » -
Kako do ekološke hrane na krožnikih otrok in starejših?
O pomembnosti sadja in zelenjave pridelane na ekološki in integriran način se veliko piše in govori. Najbolj bistveno je vprašanje,…
Več » -
Jure kuha – kaj se trenutno dogaja s stranjo?
Živjo! Če se spomniš, prejšnji teden si lahko prebral o moji preteklosti, kako sem ustvaril mojo stran Jure kuha, kako…
Več » -
Jure kuha: Ledeni veter
Včeraj zvečer smo na našem portalu predstavili 20-letnega Jureta, ki je svojo strast našel v kuhanju. Jure, preko spletnih družabnih…
Več »