Ljubiteljska kuharija: Ohrovt

Ob 20. uri na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v 30 minutnih oddajah vsakič znova sebi dokažeta, gledalcem pa pokažeta, kako na ustvarjalen način uspešno združiti na videz nezdružljivo. Tema tokratne oddaje je ohrovt, ker je menda prava sezona zanj … vsaj tako pravi Monika. Kaj kmalu pa bi se zgodilo, da bi v tej oddaji tudi kuhala le Monika, saj vsaj v začetku ni bilo predvideno, da bi bilo zraven kaj mesa, kar pa je za Jureta ključna sestavina.

Ljubitelj mesnih jedi on, vegetarijanka ona, za skupnim kuharskim pultom navdušeno in povsem sproščeno ustvarjata preproste mesne in vegetarijanske jedi, narejene iz sestavin lokalnega ter sezonskega izvora.

Kaj, če sploh kaj imata skupnega ohrovt in brstični ohrovt? Kako lahko uporabimo prvega in v kakšni kombinaciji se najbolje obnese drugi? Katere so prednosti enega in posebnosti drugega? Kdo je izbral prvega in kakšen recept je bil izbran za pripravo drugega, boste izvedeli v sredo, 15. decembra 2021 ob 20.00 uri na portalu domžalec.si v priljubljeni kuharski oddaji; Ljubiteljska kuharija.

Spremljali boste nastanek musake s krompirjem, maslom in brie-jem. Preizkusite se v pripravi brusnic ob zorjeni svinjini, kateri bo dodana vinska omaka. Izvedeli boste tudi, v kateri jedi bo našel svoje mesto ohrovt in kam se bo eden izmed kuharjev odločil vključiti brstični ohrovt.

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so tudi tokrat poskrbeli za večino sestavin: Zadruga Jarina, Kmetija Mis, Mesarstvo Perešuti in spletna trgovina Moj kotiček.

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 7. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Petra Petravič; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Tagi