V Ljubiteljski kuhariji bo tokrat zadišalo po tatarskem biftku in namazu iz leče

Monika in Jure sta strastna ljubitelja preprostih receptov in združevanja na videz nezdružljivega. Njemu so bližje mesne jedi, medtem, ko se Monika rada preizkuša v pripravi vegetarijanskih.

Skupaj, povsem sproščeno in veselo, na simpatičen in humoren način, za skupnim kuharskim pultom, ustvarjata izbrane jedi s poudarkom na lokalnih in sezonskih sestavinah.

V tokratni oddaji se bo Jure posvetil izdelavi svetovno znanega in cenjenega mesnega namaza, poznanega pod imenom tatarski biftek, medtem, ko se bo Monika lotila priprave drugačne vrste namaza. Vegetarijanski namaz iz leče.

Tatarski biftek je zelo priljubljena in odlična hladna predjed, ki se pogosto znajde na praznično obloženi mizi. Ne glede na skrivnostni prizvok, ki spremlja njegovo pripravo, je recept izjemno preprost. Čar izdelave je v izboru dodatkov in začimb, ki se jih lahko vključi povsem poljubno, saj njihova količina ni vnaprej določena.

Na kakšen način se je Jure odločil narediti tatrski biftek in kakšno presenečenje, mu je med izdelavo vegetarijanski namaza pripravila Monika, boste izvedeli že to sredo, 29. decembra 2021 ob 20. uri na portalu domžalec.si.

Lepo vabljeni k spremljanju oddaje.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: Ljubiteljska kuharija

 

Tagi