Ljubiteljska kuharija: Tatarski biftek in vegetarijanski namaz iz leče

Ob 20. uri na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v 30 minutnih oddajah vsakič znova sebi dokažeta, gledalcem pa pokažeta, kako na ustvarjalen način uspešno združiti na videz nezdružljivo. V tokratni oddaji se bo Jure posvetil izdelavi svetovno znanega in cenjenega mesnega namaza, poznanega pod imenom tatarski biftek, medtem, ko se bo Monika lotila priprave drugačne vrste namaza. Vegetarijanski namaz iz leče.

Tatarski biftek je zelo priljubljena in odlična hladna predjed, ki se pogosto znajde na praznično obloženi mizi. Ne glede na skrivnostni prizvok, ki spremlja njegovo pripravo, je recept izjemno preprost. Čar izdelave je v izboru dodatkov in začimb, ki se jih lahko vključi povsem poljubno, saj njihova količina ni vnaprej določena.

Na kakšen način se je Jure odločil narediti tatrski biftek in kakšno presenečenje, mu je med izdelavo vegetarijanski namaza pripravila Monika, si lahko ogledate v videu spodaj.

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so tudi tokrat poskrbeli za večino sestavin: Mesarstvo Perešuti, Zadruga Jarina, Kmetija Mis in Kmetiji Pr’Črnet.

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 8. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Petra Petravič; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Tagi