Lokalna samooskrba
-
Sveža in lokalna hrana letnih časov tudi ta torek v Dobu pri Domžalah
Sveže, domače, sezonsko ter lokalno pridelana sadje in zelenjava, so v vročih poletnih dneh še kako dragocena. Poleg bogatega okusa,…
Več » -
Kmetija Pleško: “Jej dobro, živi preprosto in smej se pogosto!”
Je moto, ki ga živi, zagovarja in v katerega z vsem srcem verjame družina Pleško. Na manjši vzpetini nad Otočcem,…
Več » -
Za ohranitev tradicije in varnosti hrane
»Varna hrana danes, za zdravo prihodnost« je bilo vodilo letošnjega svetovnega dne varstva hrane, ki smo ga obeležili 7. junija,…
Več » -
Jordan Drnovšček: “Zjutraj so jagode najslajše”
Vasica Vedrijan je kraj, kjer domačinom, mimoidočim in pa obiskovalcem, ob lepem vremenu pogled seže vse tja do širnega morja…
Več » -
Domen Virant iz Volčjega Potoka: Na kmetiji Pr’ Ropet je življenje
Ob misli na Volčji Potok, se marsikomu pred očmi prikaže podoba velikega parka, kjer se pogled sprehajalcev z veseljem ustavi…
Več » -
Hrana letnih časov zaživela v Dobu pri Domžalah
Minuli torek je v Dobu pri Domžalah, natančneje v Ulici 7. avgusta 9, zaživela nova točka Zadruge Jarina. S strani…
Več » -
Aleksij Mavrič: “S pomočjo družine je delo v sadovnjaku prijetnejše”
Na visokogorski kmetiji Mavrič, ki se nahaja v Kojskem v Goriških brdih, gospodar Aleksij skupaj z ženo Dolores in dvema…
Več » -
Leopold Miš: “V veselem pričakovanju špargljev”
Pisalo se je leto 2004, ko se je Leopold Miš, odločil za prvi nasad ekoloških jabolk na domači kmetiji Eko…
Več »