Lokalna samooskrba
-
Kako do ekološke hrane na krožnikih otrok in starejših?
O pomembnosti sadja in zelenjave pridelane na ekološki in integriran način se veliko piše in govori. Najbolj bistveno je vprašanje,…
Več » -
Jure kuha – kaj se trenutno dogaja s stranjo?
Živjo! Če se spomniš, prejšnji teden si lahko prebral o moji preteklosti, kako sem ustvaril mojo stran Jure kuha, kako…
Več » -
Jure kuha: Ledeni veter
Včeraj zvečer smo na našem portalu predstavili 20-letnega Jureta, ki je svojo strast našel v kuhanju. Jure, preko spletnih družabnih…
Več » -
Jure kuha – kdo stoji za zgodbo?
Živjo! Moje ime je Jure in v tem članku boš imel priložnost izvedeti nekaj več o meni, moji pretekli, sedanji…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Tofu
V šestnajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije, sta si Monika in Jure zadala, da se bosta preizkusila v pripravi tofuja.…
Več » -
Janko Krošelj, družinska kmetija Krošelj: Skrb za otroke nas je spodbudila k pridelavi eko jagod
Družinska kmetija Krošelj se nahaja v neposredni bližini Artič, ki z 217 metri nadmorske višine v Občini Brežice velja daleč…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Pira s kitajskim pridihom
Pira zahvaljujoč bogati prehranski vrednosti in široki možnosti uporabe, postaja vse bolj priljubljena tako med privrženci dobrega počutja, kakor tudi…
Več » -
Andreja Kovač, Eko kmetija in sirarna Vovše: “Naš ovčji jogurt je kremast, hranljiv in zelo okusen”
Andreja in Leopold Kovač sta ekološkemu načinu kmetovanja predana in zavezana že vse tja od leta 2000, ko sta vzela…
Več » -
Ostanki hrane, zaudarjanje in priprava domačega kompostnika
Velikonočni prazniki so za nami, prvomajski pa pred nami. Pred nami je čas številnih piknikov, kjer bo v ospredju prvenstveno…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: carbonara ali carbonara s čemažem?
V štirinajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije, ki jo boste lahko spremljali v sredo 20. aprila 2022 ob 20. uri…
Več »