Vandali razbili nov zvonec na OŠ Roje, a bo prvi šolski dan vseeno zvonil

Šole z jutrišnjim dnem spet odpirajo svoja vrata, zato so v minulih dneh po vseh šolah potekale še zadnje priprave, da bo novo šolsko leto kar se da prijetno za šolarje. Na novo šolsko leto so se pripravljali tudi na OŠ Roje, ki so kot novost uvedli nov zvonec, s katerim bi staršem hudo invalidnih otrok omogočili lažji vstop v šolo. Zvonec je hitro zmotil okoliške vandale, saj so se ga lotili že prvo noč.

Na novi facebook strani OŠ Roje so zapisali, da so med letošnjimi pripravami na novo šolsko leto, uvedli tudi nov zvonec, s katerim bi staršem hudo invalidnih otrok omogočili lažji vstop v šolo. Žal so okoliški vandali očitno mnenja, da si tega privilegija ne zaslužijo in so že prvo noč zvonec odtrgali s stene in razbili.

V nadaljevanju so zapisali, da vandalom sporočajo, da zvonec še dela in, da ga ne bodo odstranili, ker jim je mar na njihove otroke! »Glede na uničevanje našega igrišča in kot vidite tudi povsem drobne in nepomembne opreme, pa očitno nekomu ni mar, oziroma mu gredo naši otroci s posebnimi potrebami celo v nos. Nič hudega, vsak živi s svojo vestjo. Pa lep zadnji počitniški vikend,« so še na svojem facebook profilu zapisali na OŠ Roje.

S tem, da vsak živi s svojo vestjo, se strinjamo tudi mi. Žal pa ravnanja, ki smo jim priča v zadnjem času, med njih lahko prištejemo tudi tega, kažejo na to, da nekateri nimajo vesti, oziroma jim še nihče ni potrkal na njihovo vest.

Miha Ulčar; Foto: facebook OŠ Roje

Komentarji uporabnikov
Tagi