Helios Sunsi predstavili načrte za letošnjo sezono

V prostorih Športne dvorane Domžale je danes potekala tiskovna konferenca Košarkarskega kluba Helios Suns ob začetku letošnje sezone. Predstavil se je novi predsednik kluba, David Kubala, ki mu je mesto predal Aleš Klavžar, dozdajšnji predsednik, zdaj pa član upravnega odbora kluba. Ekipo in cilje pa sta predstavila trener članov Helios Suns, Jovan Beader ter kapetan ekipe, Jure Močnik.

Pred začetkom sezone je v Domžalskem košarkarskem klubu prišlo do kar nekaj sprememb. Največja zamenjava pa se je gotovo zgodila na predsedniškem položaju, na katerem je dosedanjega predsednika Aleša Klavžarja, ki v klubu ostaja kot član upravnega odbora, v novi sezoni 2017/2018 zamenjal generalni direktor Skupine Helios, David Kubala. Kot je že tradicija, je v klubu prva oseba največjega sponzorja in partnerja kluba, podjetja Helios, tudi prva oseba košarkarskega kluba. Cilji kluba ostajajo visoki, a hkrati razvojni. Največje delo bo uvrstiti se med najboljših osem v Ligi Nova KBM, zatem pa ujeti mesto med prvimi štirimi ekipami državnega prvenstva. Enako pomembna bosta seveda ekipi in klubu tudi Pokal Spar in Helios Alpe Adria Cup. Na novinarski konferenci je bilo povedano, da se bo velik poudarek dal razvoju mlajših košarkarjev, za katere se načrtuje, da bodo v prihodnjih letih prevzeli glavne vloge v članski ekipi. Novinarsko konferenco je vodil Gašper Papež.

David Kubala, predsednik kluba: “Zelo sem ponosen, da sem prevzel mesto predsednika Košarkarskega kluba Domžale. Klub ima spoštovanja vredno tradicijo in zgodovino, podjetje Helios pa je glavni sponzor kluba že več kot 30 let. In večino tega časa je bil klub eden izmed štirih najboljših klubov v Sloveniji … Za začetek bomo ekipi dodali še kakšno novo igralsko ime….. V tej sezoni je Helios kot glavni sponzor povečal sponzorski vložek, seveda pa želimo k sodelovanju privabiti tudi druge sponzorje in podpornike. Verjamemo v ta klub in obenem verjamemo, da je to tudi zelo dober primer sodelovanja podjetja Helios s širšo družbo …”

Aleš Klavžar, član upravnega odbora kluba: “Veseli me, da Helios ostaja pojem športa in košarke v Sloveniji in tudi regiji bivše skupne države. Ime Helios ljudje v športu še vedno najprej povežejo z našim košarkarskim klubom. Kljub dvakratni menjavi lastništva podjetja v zadnjih letih, le-to še naprej ostaja glavni partner kluba, za kar sem enim in drugim lastnikom močno hvaležen. Dejstvo je, da imamo ob članskih uspehih tudi najboljši mladinski pogon v Sloveniji, kar dokazujejo vsi rezultati zadnjih let. Na tem mestu gre zahvala tudi vsem klubskim sodelavcem, s katerimi smo več kot uspešno sodelovali v času mojega predsednikovanja, posebno zahvalo pa si zasluži tudi Občina Domžale, na čelu z županom Tonijem Dragarjem, ki nam omogoča izvrsten pogoje za delo.”

Jovan Beader, trener ekipe Helios Suns: “Žal sezone nismo odprli ravno kot smo si želeli, vsaj rezultatsko ne. Lastne napake so nas stale zmage v Šentjurju, ampak moramo ostati pozitivni in trdo delati dalje. Imamo nekaj težav s sestavo ekipe, saj je že nekaj časa odsoten Aljaž Bratec, za dlje pa smo ostali brez Aleksandra Sinebanova, ki mu na tem mestu želim uspešno okrevanje in seveda čim prejšnji povratek na parket po operaciji kolena. Iščemo igralca na položaju krila, ampak v mesecu oktobru ni kar tako enostavno najti pravega košarkarja."

Jure Močnik, kapetan ekipe Helios Suns: "Letošnja ekipa je mešanica mladih in starejših igralcev, ki bomo tem mlajšim poskušali čim bolj pomagati z nasveti in izkušnjami. V načrtu je, da ta mlajša polovica ekipe dobi kar nekaj priložnosti, na njih pa je, da to tudi izkoristijo. Igramo kar tri tekmovanja, tako da se jim odpira ogromno možnosti za dokazovanje in da potem v naslednjih letih dobijo eno izmed vodilnih vlog v tej ekipi. Seveda si iz rezultatskega vidika igralci želimo čim boljših predstav in rezultatov, a mi bomo šli le od ene tekme do druge. Že zdaj pa seveda vabim zveste navijače, da se v čim večjem številu udeležujejo naših tekem, da so naš šesti igralec, ker bo potem tudi nam, predvsem pa vsem mladim košarkarjem v ekipi, veliko lažje."

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov