Franci Martinjak iz Homca ima za seboj 50 nasmejanih let

Ni ga človeka na Homcu in v okolici, da ne bi poznal Francija Martinjaka, saj je vedno prisoten tam, kjer se kaj dogaja, sploh pa v primerih, ko je treba priskočiti na pomoč, saj je Franci vedno v prvi bojni vrsti. Če pa že slučajno ne more, to vedno pravočasno sporoči. In kar je najbolj pomembno. Besede ne, Franci ne pozna. Prav tako je aktivno vključen v vsa dogajanja na vasi, deluje pa je tudi v vseh društvih, zato ni prireditve ali kakršnega koli dogodka, da Francija ne bi bilo poleg.

Ker pa čas beži, je prišel tudi za Francija trenutek, da ga obišče Abraham. Kdo je ta možakar vedo vsi tisti, ki jih je že obiskal. Po novem pa je med njimi tudi Franci, ki je danes v petek, 11. maja 2018, dopolnil okroglih 50 let. Ker je Franci človek, ki ima srce na pravem mestu in je prijatelj z veliko začetnico, so ga na predvečer njegove obletnice obiskali gasilci PGD Homec, člani Športnega društva Homec, Kulturnega društva Jože Gostič Homec, prijatelji in okoliški sosedje. Pred hišo so mu postavili mlaj, na katerem vihra slovenska zastava, ne manjka pa seveda tabla, na kateri se bohoti pet desetica. Na ograjo so izobesili tudi transparent s fotografijami iz njegovega življenja, na njem je voščilo Franciju za 50 nasmejanih let. Nasmeh je namreč eden izmed njegovih zaščitnih znakov. Francija ne srečaš, da ne bi bil nasmejan in dobre volje. Z nasmeškom pa vedno tudi pozdravi.

Vsi zbrani, bilo jih je preko petdeset, so Franciju po opravljenem delu iskreno čestitali in mu zaželeli veliko zdravja, sreče in uspeha. Predstavniki društev so mu izročili darila, ki so bila gasilsko, športno, kulturno in tudi šaljivo obarvana. Prejel je tudi diplomo za najboljši met čez 50, saj je včasih tekmoval tudi v atletskem društvu. Nato so se skupaj še poveselili, kot se za okroglo obletnico vsekakor spodobi.

Kot smo že omenili v uvodu, je Franci izredno aktiven na vseh področjih in ponosen član vseh treh krajevnih društev. Pri tem je njegova vrlina tudi točnost, saj nikoli ne zamudi, ampak raje pride kakšno minuto prej. Še posebej ponosen je takrat, ko nase nadene svečano gasilsko uniformo ali od narodnih noš, obe se mu seveda zelo lepo podata in v obeh je človek z velikim srcem!

Čestitkam Franciju ob njegovi okrogli obletnici se pridružuje tudi naše uredništvo!

Miha Ulčar; Foto: Lojze Rode

Komentarji uporabnikov
Tagi