Finalistke tekmovanja Miss Slovenije 2018 se bodo na Veliki planini družile s pastirji

Med prostrane pašnike Velike planine, med pridne pastirje in idilične pastirske koče prihajajo finalistke tekmovanja Miss Slovenije 2018. Tokrat se bodo preizkusile v pastirskih opravilih, ki spremljajo pastirjev vsakdan.

Kako se na Veliki planini pastirjev dan začne že zgodaj zjutraj, ko pomolze živino, očisti hlev ter odžene živino na pašo, bo spoznalo tudi 15 finalistk tekmovanja Miss Slovenije 2018. Spoznale bodo, kako poteka običajen pastirjev dan, saj se bodo tudi same preizkusile v pridelavi sira, kuhanju domačih jedi, čiščenju pašnikov, molzenju živine in drugih pastirskih opravilih, ki zaznamujejo pastirjev dan.

Dekleta, ki se bodo jeseni potegovala za naslov miss Slovenije 2018 se bodo s pastirji družila med 11. in 13. junijem. Ob zaključku dogodka bodo izbrali tudi finalistko, ki se bo v pastirskih opravilih izkazala najbolje. Vabljeni, da tudi sami obiščete Veliko planino ter spoznate finalistke tekmovanja Miss Slovenije 2018.

Letošnji moto projekta Miss Slovenije 2018 je Podpiramo slovensko, kar je finalistke pripeljalo tudi na najvišjo visokogorsko pašno planino na Slovenskem, kjer se v poletni sezoni pase okoli 380 glav živine.

Miha Ulčar; Foto: Velika planina d.o.o.

Komentarji uporabnikov
Tagi