NoviceZdrave novice

Bio dan v Češminovem parku v Domžalah

Občina Domžale in Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije/Zveza Biodar, sta danes med 8. in 12. uro, v Češminovem parku v Domžalah pripravila Bio dan. Gre za pomemben promocijski dogodek in praznik zdrave ter doma pridelane hrane, pa tudi zdravega načina življenja.

Obiskovalci, ki jih je bilo kljub slabemu oblačnemu vremenu izredno veliko, so lahko na stojnicah spoznavali prednosti ekološko pridelane hrane in obenem pokušali ekološko pridelane dobrote iz različnih slovenskih regij. Na dogodku je sodelovalo več ekoloških kmetovalcev iz vse Slovenije, ki so na svojih stojnicah pripravili degustacijo svojih ekološko pridelanih dobrot.

Obiskovalci so imeli tako na voljo različne vrste primorskih sirov, olivnega in bučnega olja, medenih izdelkov, krušnih in mlekarskih izdelkov, peciva, vina iz ekološko pridelanega grozdja, likerjev in sadnih sokov. Na voljo so bile tudi domače mesnine in ekološko pridelano sadje in zelenjava.

Kot vedno so na tem dogodku sodelovale tudi domžalske osnovne šole, ki so obiskovalcem predstavljale svoje ekološke pridelke in izdelke, ki jih pridelujejo in proizvajajo v okviru svojega izobraževalnega procesa (OŠ Roje je tokrat na novo predstavila svoj viseči vrt). Seveda nismo manjkali lokalni ekološko pridelovalci in čebelarji. S svojimi izvrstnimi krofi, pa je tudi tokrat postregla Ivanka Brodar. Svojo dejavnost sta predstavila tudi društvo Joga za vsakdanje življenje in Društvo Šola zdravja.

Da je bilo na današnjem Bio dnevu še bolj živahno, sta poskrbela plesna skupina Sovice in glasbena skupina Las Gafas. Na svoj račun so prišli tudi najmlajši, saj so imeli na voljo kar nekaj delavnic in zabavnih iger, zabavala pa jih je tudi maskota Javnega komunalnega podjetja Prodnik, Grini.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Pokaži več