To soboto vabljeni na DAN ODPRTIH VRAT v CČN Domžale – Kamnik

V soboto, 18. maja 2019, bo na sedežu Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik na Študljanski cesti 91 v Domžalah potekal DAN ODPRTIH VRAT, ki se ga bodo poleg krajanov udeležili tudi najvišji predstavniki občin Domžale, Kamnik, Mengeš, Trzin, Komenda in Cerklje na Gorenjskem.

Za uvod v prireditev, ki se bo na zunanjem prostoru začela ob 9.50, bo poskrbela Godba Domžale in gasilci iz lokalnih gasilskih društev Študa in Ihan, v nadaljevanju pa bosta prisotne nagovorila župan Občine Domžale Toni Dragar in direktorica CČN Marjeta Stražar. Na prireditvi bodo razglasili zmagovalca natečaja Življenje v kapljici vode, ki ga bo izbralo prisotno občinstvo. V CČN Domžale- Kamnik želijo namreč ozaveščati prebivalce ter jih spodbujati k odgovornemu ravnanju z odpadno vodo, zato so k sodelovanju povabili posameznike in skupine, ki bi na razumljiv in  inovativen način predstavili pomembnost čiščenja onesnažene vode na čistilni napravi.

Prireditev bo povezovala Irena Yebuah Tiran, pri nas poznana kot odlična operna pevka in glasbena učiteljica solopetja, ki bo tokrat nastopila tudi v duetu s pevko Evo Hren. Program bodo popestrile še plesalke Športnega društva Sovice iz Domžal, mešano ekipo pa bodo tokrat sestavljala dekleta iz njihove otroške, mladinske in članske tekmovalne skupine, ki bodo s plesno koreografijo prisotne nagovorile z zgodbo o vodni kapljici.

Gostitelji so za udeležence pripravili tudi zloženko in priložnostno darilo, ki poudarja, da je voda za nas ključnega pomena. Na priložnostni razstavi bodo na ogled umetniška likovna dela članov Društva paraplegikov Slovenije, ki so jih ustvarili umetniki invalidi, ki rišejo z usti, s svojimi risbami pa se bodo predstavili tudi šolarji iz OŠ Dragomelj. Na stojnicah bodo pokušino izdelkov iz domačega medu ponujali predstavniki Čebelarskih društev Doba in Domžal.

Prisotni si bodo lahko ogledali kratek film o delovanju Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik ter si z osebjem po skupinah ogledali procese čiščenja odpadne vode, tisti najbolj radovedni pa  bodo lahko pogledali tudi pod mikroskop.

Projekt nadgradnje Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik je bil sofinanciran s kohezijskimi sredstvi Evropske unije, zato je v skrbi za boljše življenje prebivalcev Slovenije tudi Dan odprtih vrat na CČN Domžale-Kamnik vključen v  kampanjo »EU projekt, moj projekt 2019«.

Miha Ulčar; Foto: Foto: Klemen Razinger

 

Komentarji uporabnikov
Tagi