50 let trening karateja domžalskega karateista Darka Flisa

Daljnega leta 1971 je Darko Flis začel trenirati karate, stil shotokan. Vrsto let je karate treniral pri japonskem učitelju Takashiju Tokuhisa v karate klubu Emona v Ljubljani. Do osamosvojitve Slovenije leta 1991 je treniral dvajset let in nato v samostojni Sloveniji še trideset let, skupaj nepretrgoma petdeset let. Tako sta ob tej priložnosti skupaj s sestro Marinko Flis obiskala Ihansko cerkev sv. Jurija, v kateri sta oba bila tudi krščena. 

Letos je leto 2021, katero se bliža h koncu in domžalski karateist Darko Flis pravi, da je dežela Slovenija lepa, kjer Slovenci živimo, že od vseskozi res naša in da smo ponosni, ker našo Slovenijo predstavljajo dobri in uspešni Slovenci po svetu.

Na dogodku, s katerim je obeležil 50 let karate treningov, se mu je pridružil tudi Ferdinand Nande Starin, ki je začel v sredini sedemdesetih let prejšnjega stoletja s karate vadbo pri karateistu Darku Flisu. Bil je tudi večletni predsednik neformalnega karate kluba v Ihanu. Tako je Ferdinand Nande Starin ob petdeset letnici ukvarjanja s karatejem, Darka Flisa na harmoniki pospremil med prikazom kat, ki jih je izvajal pred gasilskim domom v Ihanu. Ob koncu se mu je Darko Flis zahvalil in mu izročil buteljko vina, ki jo je dobil od priznanega slovenskega vinarja.

V nadaljevanju se je Darko Flis s svojim starodobnikom VW hroščem iz leta 1974 popeljal z slovensko zastavo tudi na prizorišče Športnega parka v Ihanu, kjer se vrsto let odvijajo nogometne tekme, balinaje in razne druge športne dejavnosti. Pridružil se jim je tudi nekdanji karateist Ivo Kokalj iz Ihana. Na športnem igrišču je Darko Flis izvedel kato.

Karateist Darko Flis je član Karate kluba Olimpija iz Ljubljane, je tudi član Društva upokojencev Domžale in član sekcije za šport pri društvu.

Darko Flis se ob koncu za dovoljenje za snemanje zahvaljuje ihanskemu župniku dr. Andreju Marku Pozniču in predsedniku ihanskega nogometnega kluba Mihu Ložarju.

Avtor: Marinka Flis; Foto, video: Darko Flis

Tagi