Še vedno obstajajo dobri in pošteni ljudje!

Rada bi povedala, da še vedno obstajajo DOBRI IN POŠTENI ljudje!

Tri tedne nazaj, v večernih urah, je neki gospod na križišču pri Lekarni na Viru z avtom “zbil” mojo mami, ki je bila s kolesom. Oba sta imela na semaforju zeleno luč, ampak ker imajo kolesarji prednost, je bila krivda na voznikovi strani. Res pa je, da mami zadaj ni imela lučke – samo kresničko.

Mami je padla, koleno in roka sta bila “podrsani”, prav tako jo je še nekaj dni bolela rama. Nič hujšega, hvala bogu!Gospod je tako po trku skočil iz avta in ji takoj prijazno pomagal ter počakal do našega prihoda! Tako mi kot tudi gospod, smo se ustrašili, ampak kot sem rekla, ni bilo nič hujšega kot male rane, malo polomljeno kolo in “podrsan” avto.

Gospod se je opravičeval iz dna srca in bilo vidno, da mu ni vseeno. Ker smo se seveda normalno pogovorili, nismo klicali 112 in 113. Res smo veseli za to, da se je odvilo kakor se je, saj bi se lahko končalo tudi drugače. Lahko bi na tisti večer gospod peljal naprej, pa ni. Lahko bi se prepiral, pa se ni. Lahko bi dal denar in šel, pa tudi tega ni storil. Pošten, razumljiv človek in pol!!! Konec koncev je pa važno, da ni bilo hujšega! Od tistega dneva naprej me je gospod dnevno spraševal, kako je z mami, saj je bil z menoj v kontaktu.

IN BISTVO!!!

Po treh tednih, je prijazni gospod prišel iz skoraj drugega konca Slovenije na naš dom in mami pripeljal povsem nov kolo! Res, smo hvaležni za to! NAJLEPŠA VAM HVALA!

Simona

 

Komentarji uporabnikov
Tagi