S silvestrovanjem zaključili čarobni mesec. Domžale, SREČNO 2020!

S silvestrovanjem, ki je potekalo v velikem prireditvenem šotoru pri tržnem prostoru, se je zaključil Čarobni december – čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu – prostor zadovoljnih ljudi. Letošnji december je bil malce drugačen. Poleg tradicionalnih dogodkov, so na Občini Domžale želeli malce posodobiti ponudbo oziroma jo prilagoditi našemu mestu. To je prinesla novost – butični in praznično okrašeno Čarobno mesto z glasbeno akustično ponudbo, v lesenih hiškah pa praznično gurmansko in darilno ponudbo. In bila je to res zgodba, ki je navdušila prav vse, ki so obiskali Čarobno mesto.

Že nekaj let v Domžalah potekata dve silvestrovanji. Najprej na svoj račun pridejo domžalski otroci, saj za njih Služba za turizem na Občini Domžale v dopoldanskem času pripravi otroško silvestrovanje v Češminovem parku, kjer si otroci skupaj s starši najprej ogledajo predstavo, nato pa jih obišče še tretji dobri decembrski mož. Pred poldnevom sledi oštevanje in otroci so v novem letu malce prej, kot odrasli, ki se morajo držati pozne večerne ure, ko veliki prireditveni šotor pri domžalskem tržnem prostoru odpre svoja vrata.

Tudi letos smo v Domžalah v novo leto vstopili ob zvokih ansambla Veseli Begunjčani, obiskovalci pa so ob pestri gostinski ponudbi in dobri glasbi zaplesali in se poveselili ter zadnje minute leta odštevali skupaj z županom Tonije Dragarjem, ki je zbrane tudi nagovoril in jim zaželel vse dobro v novem letu 2020: “Vsem želim, da bi bili zdravi, uživali v življenju in imeli tudi kanček sreče. Da bomo skupaj še naprej soustvarjali to našo občino in se ves december družili v našem čarobnem mestu ter tudi v prihodnjem letu sodelovali pri vseh ključnih odločitvah.” 

Po zdravici in izrečenih lepih željah je nebo razsvetlil veličasten ognjemet.

V zgornjem videu si lahko ogledate nekaj prazničnih ognjemetov, ki so razsvetljevali severni del občine Domžale in občine Kamnik, ujeti pa so bili s ptičje perspektive.

Naj bo čarobno leto 2020!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Mira Bečan; Video: domžalec

Komentarji uporabnikov
Tagi