Plakat miru: vzpodbuda k ustvarjalnem razmišljanju o miru

"Predstava o miru" je naslov letošnjega že 25. mednarodnega likovnega natečaja Lions za Plakat miru. V različnih državah so v istem času nastajala likovna dela na temo miru, ki so jih ustvarjali učenci stari od 11 do 13 let.  V Domžalah so ustvarjali likovna dela učenci pod mentorstvom akademske slikarke Vere Trstenjak. Njihova dela pa so sedaj na ogled v Knjižnici Domžale.

V sredo zvečer je v Knjižnici Domžale potekalo odprtje razstave, na katerem so predstavili likovna dela učencev na temo miru in obenem razglasili zmagovalko natečaja, ki je postala Tina Tominšek. Njeno delo pa se je sedaj uvrstilo v nadaljni izbor na regijski ravni.

Akademska slikarka Vera Trstenjak, zmagovalka natečaja Tina Tominšek in predsednik Lions kluba Domžale Benjamin Hafner.

Predsednik Lions Kluba Domžale Benjamin Hafner in akademska slikarka Vera Trstenjak, sta učencem, ki so sodelovali na natečaju podelila priznanja. V kulturno-umetniškem programu je nastopila modna oblikovalka in pevka Maja Oderlap Badovinac ter Plesna skupina Coronita. Ogledali pa smo si tudi kratko prezentacijo Lions kluba Domžale.

Razstava bo na ogled v Knjižnici Domžale do 16. marca 2013.

Namen likovnega natečaja za Plakat miru vzpodbuda otrokom od 11. do 13. leta,  da ustvarjalno izrazijo svoj pogled na mir. Glavno poslanstvo Plakata miru pa je želja po miru in prijateljstvu med narodi, ki vsako leto združi več sto tisoč otrok širom sveta. In kot je povedala Trstenjakova, glavni namen akcije ni tekmovanje, ampak vzpodbuda k ustvarjalnem razmišljanju o miru.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov