Odlični rezultati na evropskem prvenstvu v savatu za člane Savate kluba Domžale

Na nedavno zaključenim evropskim prvenstvom v Savatu, ki je potekalo v belgijskem Lovervalu, je barve Slovenije zastopalo kar sedem članov Savate kluba Domžale (SKD). Prvenstva se je udeležila četverica spremljevalcev in četverica tekmovalcev: Nastja Urbanija (-48kg), Klavdija Strmšek (-56kg), Andrej Breznik (-80kg) in Rok Topolovec (+85kg).

Prvič je na velikem tekmovanju nastopila tudi Nastja Urbanija, zanjo je bil preboj iz skupine pretežak zalogaj, je pa v svoji debitantski borbi v velikem ringu pustila dober vtis in potrdila, da sodi na velika tekmovanja. Izredne borbe sta tudi pokazala Klavdija Strmšek in Andrej Breznik, vendar jima letos ni šlo vse po načrtih in se nista povzpela na stopničke. Klavdija in Andrej sta z dobrimi borbami opozorila nase in pokazala, da sta naredila še korak naprej.

Rok Topolovec si je v odprti kategoriji nad 85kg priboril bronasto odličje in stal na zmagovalnih stopničkah na katere je čakal že zadnjih nekaj let, a so se mu do sedaj vsakič izmuznile. Letos ga ni ustavila niti resnejša poškodba noge, ki jo je utrpel v drugi borbi. S pomočjo zdravniške ekipe in vodje odprave Marine Dobnik, ki so mu čez noč oskrbeli nogo, kolikor se je dalo, se je nato še sam pripravil na borbo z Rusom, ki je vodila v polfinale Evropskega prvenstva. Z bolj taktično in pametno borbo je Rok kljub poškodbi premagal Rusa in se tako uvrstil v polfinale, kjer ga je čakal reprezentant Francije Mickaël Babdorki, ki je kasneje tudi zaključil prvenstvo kot Evropski prvak. V polfinalu sta z Rokom pokazala odlično borbo, kjer ni manjkalo atraktivnih udarcev. Prav zaradi zanimive borbe je ob koncu vzklikalo kakšnih 30 francoskih navijačev ''Slovenié, Slovenié!!'', kar je bilo prav posebno doživetje tako za Roka, kot za gledalce.

Odlično se je izkazal tudi Simon Bobošević v vlogi trenerja ter Tajda Huber in Aleš Breznik, kot pomočnika trenerja. Kot sodnik nas je spremljal tudi Bojan Rusjan, ki je z odličnim in poštenim sojenjem debitiral kot glavni sodnik in sodil borbe znotraj ringa. Za vse dosežke, ki so jih člani SKD dosegli, se zahvaljujejo dolgoletnemu trenerju Luku Mljaču.

V MESECU OKTOBRU SAVATE KLUB DOMŽALE PRIPRAVLJA MESEC BREZPLAČNE VADBE ZA VSE NOVE ČLANE.

Avtor: Savate klub Domžale
Komentarji uporabnikov