Ob Pozitivi Petra Žiberta je svet veliko bolj mavričen

Po skladbah Veseli Slovenec (2013), Pravi prijatelji (2013), in skladbi Gasilci (2014), je sedaj luč sveta zagledala nova skladba Pozitiva, izvajalca Petra Žiberta, ki se z glasbo ukvarja že od konca 80. let.

Peter Žibert je v svoji glasbeni karieri najprej sodeloval s triom Žibert. Po bolezni so jih poti popeljale na različna področja, vendar ni šlo dolgo brez glasbe, zato je kaj kmalu začel samostojno pot, kot »one man band.« Kljub mišični distrofiji je začutil, da je čas, da tudi sam ustvarja in pusti svoj pečat na glasbeni sceni.

Njegova nova skladba, ki jo je poimenoval Pozitiva, govori o tem, da v življenju premalokrat razmišljamo pozitivno. Vse prevečkrat se v našo podzavest prikrade slaba volja in pesimizem. »Tisti, ki smo živeli tudi v prejšnjem političnem sistemu, velikokrat pogrešamo prijateljstvo, tovarištvo in pozitivno energijo. Avtor skladbe "Pozitiva" – Štefan Šarkezi je to skladbo napisal z namenom, da bi se ljudje resnično zavedali kako pomembno je pozitivno razmišljanje in pozitivna energija, saj ob ''Pozitivi'' je svet lahko bolj mavričen, lepši in prijaznejši«, pravi Peter Žibert..

Avtor besedila, melodije in aranžmaja je Štefan Šerkezi. Pesem je bila posneta v studiu Zvokovni atelje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Peter Žibert
Komentarji uporabnikov