Nanine karikature: Tadej Toš

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo nemško-ameriške igralke in pevke Marlene Dietrich, tokrat pa je na vrsti slovenski komik, voditelj in igralec Tadej Toš.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Tadej Toš

Tadej Toš se je rodil v Ljubljani (1974), osnovno in srednjo šolo pa je obiskoval na Ptuju. Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani je študiral igro pod mentorstvom Borisa Cavazze in Jožice Avbelj. Je poročen in ima dve hčerki in enega sina. Hčerkama je ime Julija in Eva, sinu pa Andrej.

Od leta 2000 je stalni član ansambla SNG Maribor. Igral je v mnogih stand up komedijah Hamlet in Zapufanpikasn, dramskih uprizoritvah Bepop, Kar hočete in Don Juan ter celovečernih filmih Hit poletja, Predmestje, Outsider in Gremo mi po svoje 2. Vodil je sedem podelitev Bob leta in podelitev Viktorjev za leto 2009 in 2013. Od leta 2016 je član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana.

(Vir: wikipedia.org)

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi