Kronika Policijske postaje Domžale: Poskušal ukrasti bager, a je obtičal v blatu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 28. 10. 2019 do 3. 11. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov v vozila in v gradbeni kontejner. V večini primerih so storilci potem, ko jim ni uspelo vlomiti, od dejanja odstopili, oziroma po vlomu niso ničesar odtujili. So pa s svojim ravnanjem lastnikom vozil in gradbenega kontejnerja povzročili materialno škodo. Policisti so obravnavali tudi tatvino osebnega vozila znamke Audi A4 Avant, ki je bilo preko noči odtujeno s parkirišča ter tatvino goriva iz rezervoarja treh tovornih vozil. Neznani storilec je z dvorišča novogradnje želel odtujiti delovni stroj (bager), vendar z njim ni prišel daleč, saj je obtičal v blatu. Policisti so imeli v postopku voznico in voznika, ki sta pregloboko pogledala v kozarec, nato pa sedla za volan. Oba sta začasno ostala brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

28. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V TOVORNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi vrata v tovorno vozilo, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

28. 10. 2019 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila in sicer je neznani storilec preko noči iz parkirišča odtujil tam parkiran moder osebni avtomobil znamke Audi A4 Avant. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 7.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.10.2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo da je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega vozila, ki je trčil v voznico osebnega vozila, katera je naknadno sama iskala zdravniško pomoč. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

30.10.2019 – POSKUS VLOMA V GRADBENI KONTEJNER
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner. Ugotovljeno je bilo, da je NN na vzvod skozi vrata vlomil v gradbeni kontejner, vstopil v notranjost, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Materialna škoda znaša okoli 100 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.10.2019 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN na vzvod skozi vrata poskušal odpreti zadnja desna vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je zato dejanje ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša okoli 1200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.10.2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom alkohola. Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

1.11.2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2.11.2019 – ZASEG DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

2.11.2019 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN med zgornjim robom voznikovih vrat in streho potisnil neznan predmet ter na vzvod poskušal odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je zato dejanje ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.11.2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TREH TOVORNIH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o treh tatvinah goriva iz rezervoarja. Ugotovljeno je bilo da je NN pristopil do treh parkiranih tovornih vozil, odprl pokrov rezervoarja in izvršil tatvino več litrov goriva. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.11.2019 – POSKUS TATVINE DELOVNEGA STROJA
Policisti so bili obveščeni o poskusu tatvine delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo da je NN pristopil na dvorišče novogradnje, kjer je z enakim ključem stroja (bager) odklenil kabino in poskušal spraviti stroj v pogon, kar pa mu ni uspelo. Nato je odšel do drugega delovnega stroja, katerega s ključem spravil v pogon, ter se odpeljal nekaj metrov naprej, nato pa obtičal v blatu. Materialna škoda znaša okoli 2000 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.11.  2019 – KD NASILJE V DRUŽINI, LAHKE TELESNE POŠKODBE IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je  partner že dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje nad svojo partnerko. V skladu z določili 60. člena Zakona o  nalogah in pooblastilih policije so mu policisti izrekli ukrep prepovedi  približevanja. Zoper storilca sledi KO na  pristojno sodišče.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi