Kolonija štajerskih in primorskih ljubiteljskih slikarjev

Med 25. in 28. avgustom 2016, se je v Izoli odvijala druga kolonija štajerskih in primorskih ljubiteljskih slikarjev, ki se jo je na povabilo organizatork Albine Kragelj iz Radencev in Olga Zehaf iz Apač udeležila tudi Binca Lomšek iz Likovnega društva Mengeš.

Na kmetiji Valterja Klobas na izolskem Polju, od koder je izjemen pogled na morje in Izolo, je ustvarjalo kar 15 slikarjev. Med njimi je bil tudi priznani umetnik Maksimiljan Sternad Milč, ki ima v Rogaški Slatini tudi prodajni atelje, njegove umetnine krasijo tudi predsedniški in premierjev kabinet, razstavlja pa tudi v prestižnih španskih in pariških galerijah. V preddverju RTV Koper Capodistria je organizatorka Maja Alessio, tudi udeleženka kolonije, postavila razstavo 15 nastalih slik na koloniji.

Likovna kolonija pa le ni bila le delovno ustvarjalna, temveč tudi prijetno druženje slikarjev ob glasbi. Pridne organizatorke so obljubile, da bodo kolonijo drugo leto ponovile, primorske udeleženke pa bodo še pred tem organizirale družabno srečanje. 

Avtor: Jakobina Šmon; Foto: Jakobina Šmon
Komentarji uporabnikov