Koledar dogodkov

 • ned
  23
  Dec
  2018
  21:00Blunout klub

  Koncert / leta 2009 se je prijavila na Glasbeni festival MMC, kjer jo je žirija izbrala za zmagovalko.

   

 • pon
  24
  Dec
  2018
  10:00Mestni kino Domžale

  animirana družinska komedija / Asterix: Le secret de la potion magique / režija: Alexandre Astier, Louis Clichy / scenarij: Alexandre Astier, René Goscinny, Albert Uderzo / 2018, Francija / distribucija: Blitz / 105’ / sinhronizirano, 6+ / IMDb

  Čarodej Čudomix se v družbi Asterixa in Obelixa odpravi na iskanje svojega naslednika.

  Med jesenskim nabiranjem zelišč se čarodej Čudomix odloči, da je čas, da Galcem zagotovi varno prihodnost in poišče svojega naslednika. Z Asterixom in Obelixom se odpravi na pot po deželi, da bi poiskal mladega druida, na katerega bo lahko prenesel skrivnost čarobnega napitka. Na filmska platna se vračata galska stripovska junaka, ki bosta s prepoznavnim humorjem zabavala tako otroke kot odrasle.

   

 • pon
  24
  Dec
  2018
  17:00Mestni kino Domžale

  domišljijska družinska pustolovščina / Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald / režija: David Yates / scenarij: J.K. Rowling / igrajo: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Ezra Miller, Zoe Kravitz, Jude Law, Katherine Waterston / 2018, ZDA, Velika Britanija / distribucija: Blitz / 133’ / IMDb

  Drugo nadaljevanje Magičnih živali bo Newta Scamanderja v čarovniškem svetu J.K. Rowling popeljalo v Pariz, po sledi temačnega maga Gellerta Grindelwalda.

  Na koncu prvega dela filma Magične živali je MACUSA (Magical Congress of the Unites States of America) ujela mogočnega Gelerta Grindelwalda (Johnny Depp), vendar pa je temačnemu magu uspelo pobegniti in že je začel z zbiranjem svojih najbolj gorečih podpornikov. V upanju, da prepreči Grindelwaldove zle načrte, Albus Dumbledore (Jude Law) na pomoč pokliče svojega bivšega učenca Newta Scamandra (Eddie Redmayne), ki se na klic odzove, vendar se ne zaveda v kakšno nevarnost se spušča. V vse bolj razdeljenem čarovniškem svetu bosta ljubezen in predanost med najbližjimi prijetelji in družinami pristali na preizkušnji.

   

 • pon
  24
  Dec
  2018
  23:00Cerkev Marijinega rojstva na Homcu

  Polnočnice imajo vedno poseben čar. Že ime pove, da se slovesna maša prične ob polnoči, na njej pa se slavi rojstva Jezusa Kristusa. Po tradiciji je maša slovesna, z obveznimi božičnimi pesmimi in to je tisto, kar človeka ne pusti ravnodušnega. Zato je prisotnost na takšnem slavju vedno nekaj posebnega, človeka pa obogati in mu vlije novih moči.

  Za vse, ki se letošnje polnočnice ne boste mogli udeležiti, bomo na našem portalu pripravili prenos polnočnice v živo iz cerkve Marijinega rojstva na Homcu, ki jo bo vodil župnijski upravitelj Gašper Mauko. Že pred polnočnico bomo v živo predvajali tudi božični program, ki se bo pričel ob 23. uri, pripravile pa ga bodo različne skupine, ki delujejo v župniji Homec. Polnočnico si bo možno na našem portalu ogledati tudi kasneje. Vabljeni k ogledu!

  Freska Marijinega rojstva na Homcu. (Foto: Toni Iglič)

  Cerkev Marijinega rojstva na Homcu

  Cerkev, ki stoji na vrhu homškega hriba je posvečena Marijinemu rojstvu. O nastanku cerkve govori legenda, da naj bi proti večeru leta 1419 ovčji pastir zaspal  na tem hribu, ko je zaslišal angelski glas. Prikazala se mu je v nadzemeljski svetlobi bela Devica z nebeškim detetom. Drugi dan je povedal v vasi, kaj je videl, in začeli zidati majhno kapelo. Stara kapela ali cerkvica je stala na vzhodni strani blizu stare lipe. Ko je s časoma postala premajhna, so se leta 1722 odločili postaviti novo, gradnjo pa so zaupali arhitektu Gregorju Mačku. Leta 1728 je bila baročna cerkev dokončana. Novo cerkev je 1. avgusta leta 1761 posvetil goriški knezoškof grof Attems ter določil, da se obletnica posvečenja praznuje na kvaterno nedeljo v jeseni. Cerkev je najprej poslikal Franc Jelovšek, a se njegove freske niso ohranile. Od nekdanje bogate opreme se je najbolje ohranila prižnica, ki je odličen primerek rokokoja iz 18.stol. Cerkev hrani Marijino sliko, ki jo je naslikal Leopold Layer.

  Več o Homcu si lahko preberete na povezavi tukaj.

  Avtor: Miha Ulčar; Foto: Toni Iglič

 • tor
  25
  Dec
  2018
  16:00Mestni kino Domžale

  animirani film / Muumien taikatalvi / režija: Jakub Wroński, Ira Carpelan / scenarij: Małgorzata Więckowicz-Żyła, Piotr Szczepanowicz, Ira Carpelan, po knjižni predlogi Toveja Janssona / slovenski glasovi: Gašper Jarni, Maja Kunšič, Andrej Murenc, Maša Derganc, producenta Tom Carpelan, Ira Carpelan / 2017, Finska, Poljska / distribucija: Fivia / 82’ / sinhronizirano, 4+ / IMDb

  Zimska pravljica o priljubljenih mumintrolih, ki raziskujejo pomen božiča.

  Bliža se zima. Prijatelj Njuhec se odpravlja v svet, zato se poslovi od Mumintrola in mu zaželi sladke sanje. Mumintrolova družina se namreč pripravlja na dolgo zimsko spanje: Muminočka nabira gobe, Muminmama pa pripravlja ozimnico; že vrsto let vse generacije zimo prespijo. Mumintrolu pa ni do spanja – sneg je lep, na njem se je lepo igrati. Tudi prijateljico malo Mi zamika igra na snegu, potem ko jo zbudi veverica. Naravoslovec Samuh prismuča mimo in ji potrdi, da je spanje popolnoma nesmiselno, saj prihaja božič. Ko pride božič, se družina zbere ob božičnem drevesu in darilih, ji razloži. Mala Mi ga prepriča, da odsmuča do Mumintrolove hiše in zbudi vso družino, ki zagotovo ne ve, da se mora pripraviti na prihod božiča. Muminmama je prepričana, da je treba gosta po imenu Božič toplo sprejeti, na njegov prihod pa se je treba še temeljito pripraviti … Medtem se prijatelj Tu-tiki pripravlja na prihod Ledene žene, ki ji nihče ne sme pogledati v oči …

   

 • tor
  25
  Dec
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / Manbiki kazoku / režija: Hirokazu Koreeda / scenarij: Hirokazu Koreeda / igrajo: Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Kilin Kiki, Kairi Jyo, Miyu Sasaki / 2018, Japonska / distribucija: Fivia / 121’ / IMDb

  V presunljivi in pretresljivi zgodbi o siromašni japonski družini, ki se mora preživljati z vsakodnevno krajo, Hirokazu Koreeda podkrepi svoj intimni humanizem z družbenim angažmajem, ki je zaznamoval že avtorjeve zgodnje filme. Zlata palma letošnjega Cannesa.

  Po enem rednih tatinskih podvigov Osamu in njegov sin Šoto naletita na dekletce, zapuščeno v mrazu. Osamujeva žena je sprva do deklice zadržana, ko pa izve, kako težko je njeno življenje, jo družina vzame pod svojo streho. Čeprav so siromašni in se z drobnimi tatvinami komaj preživljajo, so člani Osamujeve družine srečni v svojem skupnem bivanju. Vse dokler nepričakovan dogodek ne razkrije skrivnosti, ki postavi tesne družinske vezi pred resen preizkus. V presunljivi in pretresljivi zgodbi o siromašni japonski družini, ki se mora preživljati z vsakodnevno krajo, Hirokazu Koreeda podkrepi svoj intimni humanizem z družbenim angažmajem, ki je zaznamoval že avtorjeve zgodnje filme. Zlata palma letošnjega Cannesa.

  nagrade: Cannes (zlata palma), München (najboljši mednarodni film), Vancouver (najboljši film)

   

 • tor
  25
  Dec
  2018
  20:00Tržni prostor pod šotorom

  December v Domžalah bo tudi letos čaroben. Božični večer bomo skupaj preživeli v šotoru pri tržnem prostoru, kjer se bomo prepustili romantični glasbi Jana Plestenjaka. Kot predskupina bo nastopila domžalska rock skupina Lusterdam, ki bo premierno v Domžalah predstavila svojo novo ploščo. Po Janovem koncertu sledi še žur do jutranjih ur s skupino Zvita Feltna, ki je poznana predvsem po dobrih žurih in neutrudni energiji.

  VSTOP PROST!

  Org.:Občina Domžale /Služba za turizem

   

 • tor
  25
  Dec
  2018
  20:15Mestni kino Domžale

  komedija / Second Act / režija: Peter Segal / scenarij: Justin Zackham, Elaine Goldsmith-Thomas / igrajo: Milo Ventimiglia, Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Freddie Stroma, Charlyne Yi / 2018, ZDA / distribucija: Blitz / 103’ / IMDb

  Maya (Jennifer Lopez) že petnajst let živi v Queensu in dela v tamkajšnjem supermarketu. Ko dolgo pričakovano napredovanje pred njenim nosom dodelijo nekomu drugemu, se odloči, da bo spremenila svoj način življenja. S pomočjo lažnega življenjepisa in posredovanjem najboljše prijateljice Joan, dobi sanjsko službo v pisarni. Edina težava je, da o poslu, v katerem se je znašla, ne ve popolnoma ničesar, novim razmeram pa bo morala prilagoditi tudi svoje oblačenje in obnašanje. Na koncu ji uspe dokazati, da naziv, družbeni položaj in diploma niso odločilni za uspeh v življenju.

   

 • sre
  26
  Dec
  2018
  10:00Mestni kino Domžale

  kratka animirana filma / The Gruffalo and The Gruffalo's Child / režija: Jakob Schuh, Max Lang / Uwe Heidschötter, Johannes Weiland / scenarij: Jakob Schuh, Max Lang / Johanna Stuttmann, po slikanicah Julie Donaldson / slovenski glasovi: glasovi Sebastian Cavazza, Klemen Slakonja, Nataša Barbara Gračner, Gregor Čušin, Uroš Smolej, Lojze Svete, Matjaž Tribušon, Bor Jamnik, Živa Jamnik, Domen Kalan / 2009, 2011, Velika Britanija, Nemčija / 54’ / sinhronizirano, 4+ / IMDb

  Zverjasec / Čarobna zgodba govori o miški, ki gre na sprehod v gozd, da bi našla lešnik. Tam sreča tri plenilce, lisico, sovo in kačo, ki jo želijo pojesti. Pogumna miška mora uporabiti svojo pamet in iznajdljivost, da bi preživela. Vsem trem pove, da gre na obisk k Zverjascu, ki je grozljiva zverina in plenilci vsi prestrašeni zbežijo. Miška postaja vedno bolj drzna. Nihče v gozdu se je ne upa dotakniti. Za zadnjim ovinkom pa se znajde iz oči v oči z zverjo, ki je plod njene domišljije, z Zverjascem. Znova mora biti miška dovolj premetena, da uide nevarnosti. Končno najde svoj lešnik in ga v miru poje.

  Zverjašček / Neke viharne, snežene noči Zverjašček ne uboga očetovega nasveta in se odtihotapi iz votline. Odpravi se v temačni gozd, da bi našel Veliko zlobno miš. Na poti sreča kačo, sovo in lisico, a nikjer ni niti sledu o Veliki zlobni miši. Ali Velika zlobna miš sploh obstaja?

 • sre
  26
  Dec
  2018
  15:00Kulturni dom Groblje

  Kulturno društvo Groblje pripravlja 8. razstavo slovenskih jaslic.Odprtje razstave bo 26.12.2018 ob 15. uri  v Kulturnem domu Groblje. Unikatne izdelke bodo razstavljali ljubitelji jaslic iz domačega  kraja in vseh koncev Slovenije. Odprtje razstave bo popestreno s kulturnim programom, v katerem bodo sodelovali Otroški in mladinski pevski zbor Župnije Jarše in recitatorji. Blagoslov jaslic bosta opravila ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore in domači župnik Matjaž Križnar.

  Razstava bo odprta še od 27.12.2018 do 6.1.2019 od 10. do 12. ure in od 15.30 do 18. ure.

  Lepo vabljeni!