Gasilski veterani so se v Študi pomerili na tekmovanju

Že po tradiciji so se gasilski veterani iz Gasilske zveze Domžale zbrali v Študi, kjer je potekalo tekmovanje za starejše gasilke in gasilce Gasilske zveze Domžale. Ker je istočasno potekalo tudi tekmovanje za pokal Krajevne skupnosti Simona Jenka, so se tekmovanja udeležile tudi ekipe iz drugih predelov Slovenije.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo osem moških ekip in tri ženske ekipe iz Gasilske zveze Domžale ter štiri moške in dve ženski ekipi iz drugih gasilskih zvez. V vsaki ekipi pa je tekmovalo sedem tekmovalcev oziroma tekmovalk. Tako kot je že običaj, so se ekipe pomerile v vaji s hidrantom in v vaji raznoternosti. Po pravilih je morala biti starost vsake tekmovalke v ženski ekipi najmanj 48 let, starost vsakega tekmovalca v moški ekipi pa najmanj 58 let. Tekmovanje zahteva od sodelujočih tudi predhodne priprave, saj se na tekmovanju meri hitrost in seveda brezhibnost vaje, ki jo izvajajo. Je pa takšno tekmovanje tudi priložnost za druženje in obujanje spominov. In tako je bilo tudi letos.

Najboljšim ekipam sta predsednik GZ Domžale Stane Kovač in predsednica KS Simona Jenko Vera Banko podelila pokale, nato pa je sledilo druženje ob pogostitvi, za kar so poskrbeli gasilci PGD Študa. Prve tri ekipe iz moške in ženske kategorije se bodo udeležile regijskega tekmovanja, ki bo potekalo 12. septembra 2015 v Moravčah.

Rezultati tekmovanja za pokal GZ Domžale

Rezultati tekmovanja za pokal KS Simona Jenka

Več fotoutrinkov s tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov