Domžalski godbeniki skupaj s hrvaškimi mažoretkami očarali Francoze

Pravijo, da dober glas seže v deveto vas. Za Godbo Domžale to vsekakor lahko rečemo. S tem, da dober glas o njih ne seže samo do devete vasi, ampak še dlje, celo preko naših meja. Prejšnji vikend so se domžalski godbeniki udeležili mednarodnega festivala oziroma mini karnevala v mestu Fleurance (severno od mesta Toulouse) v Franciji, kjer so s skupnim nastopom z mažoretkami iz Vukovarja, očarali organizatorje in udeležence karnevala.

Kot so nam povedali domžalski godbeniki, selektorji evropskih festivalov večkrat združijo kvalitetne zasedbe sosednjih držav, kar je v tem primeru izkazalo za zelo dobro, saj so se domžalski godbeniki s hrvaškimi mažoretkami, ki so med drugim tudi evropske podprvakinje, zelo dobro ujeli.

Na festivalu so poleg dveh rednih nastopov na dve-urni povorki skozi mesto, v nedeljo zvečer posebej za organizatorje in njihove goste, z mažoretkami izvedli še polurni show program. Pred dokončnim odhodom nazaj v Slovenijo, pa so se domžalski godbeniki poslovili na prav poseben način; s poklonom, ki pa kot pravijo ni navaden poklon, temveč je prav poseben poklon, katerega bodo ljubitelji njihove godbe kmalu deležni tudi doma.

Domžalski godbeniki so nam še zaupali, da je bila po besedah organizatorjev in selektorjev festivalov, njihova udeležba pozitivna in zelo odmevna, tako da so si s tem nastopom na široko odprli vrata tudi na druge, še zahtevnejše festivale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Godba Domžale
Komentarji uporabnikov