Češminov park bo nocoj preplavil Atlantik

Danes zvečer si boste v Češminovem parku na velikem platnu ponovno lahko brezplačno ogledali film pod zvezdami, saj je tu že četrtek. Ob četrtkih, petkih in sobotah se namreč Češminov park spremeni v Kino v parku. Ob 21.30 uri se bo na velikem platnu začela predvajati posebna projekcija filma Atlantik, v katerem boste lahko spremljali mladega maroškega ribiča, ki se na jadralni deski odpravi na težavno in nevarno pot proti Evropi.

V Češminovem parku bo nocoj veliko vode in to naravnost iz Atlantskega oceana. Seveda s seboj ne bo potrebno prinesti plavalne opreme, jadralne deske ali čolna, saj se bo vse dogajalo na velikem platnu Kina v parku. Edina stvar je, da se brezskrbno prepustite užitkom ogleda filma pod zvezdami.

Atlantic / drama / režija: Jan-Willem van Ewijk / scenarij: Abdelhadi Samih, Jan-Willem van Ewijk / igrajo: Thekla Reuten, Mourad Zaoui, Jan-Willem van Ewijk, Mohamed Majd, Aron Michael Thompson, Steven Novick, Fettah Lamara, Boujmaa Guilloul / 2014, Nizozemska, Belgija, Nemčija, Maroko / 98’ /

Četrtek, 14. 07. 2016
ob 21:30h Kino v parku / Češminov park

Mladi ribič Fettah se spoprijatelji s številnimi jadralci na deski, ki vsako poletje obiščejo njegovo malo vasico ob maroški atlantski obali. Navdušeno prevzame njihov način življenja in s pomočjo stare opreme, ki jo za seboj pustijo turisti, tudi sam postane odličen jadralec na deski. Ko evropski prijatelji po koncu poletja odidejo, za seboj pustijo ogromno praznino in Fettah začne sanjariti o drugačnem življenju. Neko poletje se Fettah zaljubi v nizozemsko prijateljico Alexandro in kljub temu, da se zaveda, da je izven njegovega dosega, se po njenen odhodu domov idilična vasica zdi kot zapor. Odloči se, da spakira nahrbtnik, vzame jadralno desko in se odpravi na epsko popotovanje ob atlantski obali do Evrope. Ko ga veter nese proti severu, mimo Casablance in na divje, neizprosno odprto morje, spozna, da njegova pot do sanj ne bo mogoča brez žrtev.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika, Arhiv Domžalca; Video: International Film Festival Rotterdam
Komentarji uporabnikov