Razstava Praznična peka v Krtini

Medtem ko so pred dvema letoma v podružnični osnovni šoli v Krtini pri Domžalah pripravili razstavo kruha, so pred letošnjo veliko nočjo pokazali, kakšne potice in druge sladke dobrote pečejo domače gospodinje. Razstavo Praznična peka so pripravili člani turističnega društva Rača, s kratkim kulturnim programom pa so jo odprli minulo soboto, 12. aprila 2014.

»K sodelovanju smo povabili domačinke iz vasi krajevne skupnosti Krtina,« je povedala Ani Šlibar iz TD Rača. »Na ogled in za prodajo smo postavili prek dvajset različnih vrst potic, šarkljev, kolačev in drugih dobrot. Največ je bilo potic, kar je bil tudi naš namen. Vsi, ki so prispevali svoj izdelek, ki je enkraten, originalen in neponovljiv, imajo veliko zaslug za to, da se bo tradicija peke potic ohranila, in se širila iz roda v rod. Pred nami so velikonočni prazniki in potica je bila že davno pred nami obvezna na praznični mizi.«

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi slikoviti prikaz priprave potice na delavnici, ki so jo izvedle članice turističnega društva Rača.

Razstava v podružnični osnovni šoli Krtina bo na ogled še v nedeljo, 13. aprila 2014, vse do 18. ure, ko bo prišla na vrsto prodaja potic.

Avtor: Primož Hieng; Foto: Primož Hieng
Komentarji uporabnikov