Drugi športiŠport

Posebni zmagovalci

V petek, 22. maja 2015, so na stadionu in v telovadnici v Brežicah potekale 22. regijske igre Specialne olimpijade ljubljansko- dolenske regije: tekmovanje v atletiki, elementih košarke in namiznega tenisa. Specialna olimpijada je namenjena osebam z motnjo v duševnem razvoju, zato so tekmovalne panoge prilagojene. Kljub temu pa tekmovalci za vsako tekmovanje pridno trenirajo in se na tekmovanju izredno potrudijo.

Tekmovanja v Brežicah se je udeležilo 256 tekmovalcev iz dvajsetih ustanov. Iz OŠ Roje so se tekmovanja udeležili štirje tekmovalci. Domov so odnesli tri zlate in eno srebrno medalje. Organizatorji so se potrudili, da je celotno tekmovanje potekalo v prijetnem vzdušju. Kljub močnemu deževju so po svojih močeh poskrbeli za tekmovalce in spremljevalce: čakanje in druženje je potekalo pod velikim šotorom, tekmovalce so na tekmovalni prostor pospremili prostovoljci z dežniki, podelitve medalj so potekale takoj po zaključenem tekmovanju v posamezni disciplini … Za zaključek so nam postregli z okusnim kosilom in zabavo s plesom.

Organizatorji so si izbrali moto “Zmagujem, ker sodelujem”, ki je še posebej ustrezen tudi za naše tekmovalce. Pri tekmovanju smo lahko sodelovali zaradi podpore s strani šole in finančne podpore društva Sožitje Kamnik. Hvala, ker ste nam omogočili zmago!

Avtor: Vanda Trobevšek
Komentarji uporabnikov
Pokaži več