Nanine karikature: Sophia Loren

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo slovenske novinarke, scenaristke, urednice in televizijske voditeljice Miše Molk, zadnja karikatura v letošnjem letu, ki jo objavljamo na našem portalu pa je karikatura italijanske igralke Sophie Loren. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Sofija Costanza Brigida Villani, znana pod imenom Sophia Loren (september 1934), je italijanska filmska igralka in pevka. V filmih je začela nastopati leta 1950, in sicer najprej v manjših vlogah, dokler ni njeno igralsko nadarjenost odkril znani italijanski producent in njen kasnejši mož, Carlo Ponti. Njen igralski vzpon se je začel s filmom Dve ženski, zaradi katerega je leta 1962 prejela Oskarja za najboljšo igralko. Do zgodnjih sedemdesetih letih je nastopila v številnih odmevnih filmih, potem pa se je zaradi družinskih obveznosti odločila, da zaigra samo še občasno. V kasnejših letih se je pojavila tudi v nekaterih ameriških filmih.

V svoji igralski karieri je poleg Oskarja prejela številne nagrade (Grammy, petkrat Zlati globus, nagrado BAFTA, nagrado Laurel …).

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič
Komentarji uporabnikov