Nanine karikature: Miša Molk

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo nekdanjega finančnega ministra Dušana Mramora, znanega tudi po "aferi"o dodatkih za stalno pripraljenost, ki jih je prejemal kot predavatelj in dekan ekonomske fakultete, danes pa objavljamo karikaturo slovenske novinarke, scenaristke, urednice in televizijske voditeljice Miše Molk.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Marija Miša Molk, slovenska novinarka, scenaristka, urednica in televizijska voditeljica je z nalogo »Stili in struktura jezika v naslovu športnega komentarja« diplomirala iz novinarstva leta 1980 na Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo v Ljubljani. Zanjo je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Že v času študija je delala na RTV Slovenija, in sicer od leta 1976; najprej kot honorarna sodelavka v uredništvu Mladinskega in otroškega programa, od leta 1979 pa kot redno zaposlena urednica in televizijska voditeljica. Med letoma 1984 in 1989 pa je bila tudi vodja interesnih dejavnosti študentov Univerze v Ljubljani.

Na RTV Slovenija je zasedala položaje urednice, voditeljice, scenaristke, novinarke – komentatorke, odgovorne urednice Športnih in Razvedrilnih programov, voditeljica in vodja projektov, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV SLO. Je tudi mentorica in organizatorica tečajev za delo pred kamerami. Vodila in pripravljala je številne oddaje in javne prireditve, kot so Melodije morja in sonca, Ema, Slovenska popevka …

Za svoje delo je prejela številne nagrade: Zlati ekran, nagrada Gordane Boneti, Kristalni globus, Viktorje …

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič
Komentarji uporabnikov