Zabava

Na Viru so se že začele priprave na pusta, kjer tudi letos ne bodo suha usta

V četrtek, 9. januarja 2014, je v gostišču Kovač na Količevem potekal Občni zbor Društva Pustna sekcija Striček iz Vira. Na srečanju, ki se ga je udeležilo veliko število članov, simpatizerjev in predstavnikov pustnih mask širom Slovenije, so poročali o aktivnostih v letu 2013 in programu pustnih prireditev za leto 2014. S tem dogodkom so se tako začele uradne priprave na tradicionalni pustni karneval na Viru, ki bo leto že 24. po vrsti ter vse spremljajoče prireditve.

Občnega zbora so se udeležili tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar, podžupan mag. Lovro Lončar in predsednik KS Vir Aleš Tekavc, ki pa so bili cel večer bolj kisle volje, saj so se zavedali, da bodo morali kmalu občinsko in krajevno oblast prepustiti pustni druščini iz Vira.

Prav tako niso manjkali gostje iz cele Slovenije: Kurenti iz Male vasi, KUD Podzemelje, Generali iz Vranskega, Orači iz Jablovca, kurenti iz Ormoža, Godlarji iz Šenčurja, KUD Kučar Podzemelj, Graparji iz Idrije, KD Bevke, KD Šjme Vrba, Tminska pustna muzika, Cundri iz Gračišča pri Kopru in okoliške pustne skupine.

O svojem delu so na Občnem zboru poročali predsednik Peter Kosec – Pipi, »financ minister« Franc Pančur – Čuri in minister za obrambo Peter Gostič – Pero. Srečanje je povezoval Robert Pečnik Pečo. Po uradnem delu, pa je zbrano druščino zabaval ansambel Trio Domačini.

Pustna sekcija se zahvaljuje vsem članom in simpatizerjem društva in Virjanom za vso pomoč in podporo in za strpnost v času virske pustne dežele, čeravno 1. člen Zakonika Pustne dežele Vir pravi: »Kdor na Viru ni za pusta, naj se izseli do avgusta!«

Kmalu bomo na našem portalu objavili tudi program letošnjih pustnih prireditev na Viru!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matjaž Sedušak
Komentarji uporabnikov
Pokaži več