NogometŠport

Na pripravljalni tekmi Radomljani remizirali s Celjani

Šesti dan priprav na novo sezono je prinesel že prvo tekmo za Radomljane, ko so na domačem igrišču gostili Celjane. Ti so le nekaj dni prej gostovali v Wroclawu pri Slasku na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Tekma se je končala z izidom 1-1, za Radomljane pa je po podaji Jakovljevića zadel Stoiljković.

Trener Dejan Djuranović je v vrata postavil Andrića, ki je branil celotno srečanje. Bil je tudi eden ključnih igralcev, saj je nekajkrat odlično posredoval ob poskusih celjskih igralcev. V obrambi je na levem boku začel Lidjan (kasneje je namesto njega vstopil Florjančič), na desnem pa Rems. Na mestih osrednjih branilcev sta bila Kosec in Jazbec, namesto prvega pa je tekom tekme vstopil Zupanc. V prvi enajsterici je od novincev začel mladi Primc, ki je v vezni vrsti igral skupaj z Barukčičem in Šipkom (v nadaljevanju je vstopil Marinšek). Na bočnih položajih v napadu sta tokrat igrala Avbelj (v drugem polčasu je vstopil Iglič)in Jakovljević, na mestu osrednjega napadalca pa je igral Stoiljković.

Gostje bi do vodstva lahko prišli že po štirinajstih minutah igre, ko je Bajde priboril najstrožjo kazen in sam izvedel strel, žogo pa je poslal nekam pod oblake. V 27. minuti se je Bajde odkupil in po prodoru po desni strani podal v sredino, kjer je žogo v nebranjeno mrežo potisnil Prerovsky. Radomljani so izenačili po vsega petih minutah, ko je si je nepopustljivi Jakovljević priboril žogo na desni strani v napadalni polovici in podal v sredino, kjer je osamljeni Stoiljković premagal Freliha. Gostje so tudi dvakrat zatresli okvir vrat, v drugem polčasu pa je eden od napadalcev zgrešil nemogoče in žogo z enega metra poslal preko vrat.

Na prvi tekmi so Radomljani pustili dober vtis proti mešani zasedbi Celja, v naslednjih pripravljalnih tekmah pa bo Djuranoviću na voljo nekaj več igralcev, saj so se nekateri pripravam pridružili kasneje (tudi Aleksandar Zukić), nekaj igralcem pa so ponagajale lažje poškodbe, med drugim tudi rezervnemu vratarju Stefanu Cakiću. Gašper Božič pa je med tem že zapustil klub in se pridružil novopečenemu drugoligašu Zarici. Naslednja pripravljalna tekma bo v soboto, 18. julija ob pol sedmi uri, ko bo v radomeljskem Športnem parku gostovala ekipa kranjskega Triglava, ki bo tudi nasprotnik Radomljanov v letošnji drugoligaški druščini.

 

Foto: Rok Zore

Posted by NK Radomlje on Sunday, July 12, 2015

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Rok Zore (NK Kalcer Radomlje)
Komentarji uporabnikov
Pokaži več