Kulturna društva se predstavijo: Likovno društvo Senožeti Radomlje

V organizaciji JSKD Obomočne izpostave Domžale in Knjižnice Domžale je v sredo, 20. decembra 2017, v sklopu srečanj "Kulturna društva se predstavijo" potekala že tretja predstavitev kulturnih društev. Začeli so s predstavitvijo Foto kino in video kluba Mavrica, nadaljevali s Kulturno prosvetnim društvom Drouz, tokrat pa se je predstavilo Likovno društvo Senožeti iz Radomelj.

Likovno društvo Senožeti Radomlje je bilo ustanovljeno leta 2001, ko se je deset likovnih navdušencev na pobudo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave, Domžale odločilo, da ustanovijo svoje društvo, ki bo delovalo v duhu želja in potreb po likovnem izobraževanju. 

V uvodu srečanja je vse zbrane pozdravil Matej Primožič, vodja JSKD OI Domžale ter Likovnemu društvu Senožeti zaželel čim več uspešnega likovnega ustvarjanja v nadaljevanju delovanja tega res izjemnega društva, ki ima za sabo že lepo število razstav, tako skupinskih kot tudi samostojnih razstav njihovih članov.

V pogovoru, ki ga je vodila Irena Samide so sodelovali Danica Šraj, predsednica Likovnega društva Senožeti Radomlje, Janez Zalaznik, mentor ter likovniki likovnega društva: Jan Bernot, Ela Moravecin in Tomaž Skulj. Obiskovalci srečanja so iz prve roke izvedeli vse o nastanku društva, o imenu, o začetkih delovanja, o kolonijah, ki so jih imeli do sedaj v teh 16. letih, tako v Sloveniji kakor tudi na tujem, o odprtju galerije Dika v Kamniku in še veliko stvari o delovanju društva in o ustvarjanju njihovih članov.

Trenutno likovno društvo šteje 34 članov. Tudi v Ljubljani imajo svojo enoto, kjer prav tako kot v Radomljah potekajo vsakotedenska predavanja in likovno delo.

V dvorani Knjižnice Domžale si lahko ogledate tudi priložnostno razstavo Likovnega društva Senožeti iz Radomelj z naslovom "Od kubizma do abstrakcije", ki bo na ogled od 18. decembra 2017 do 19. januarja 2018.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov