Izšla je oktobrska številka Glasila Slamnik, ki ga najdete tudi na našem portalu

Izšla je oktobrska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Od začetka letošnjega leta Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu, na katerem smo na prvi strani portala čisto na vrhu pripravili poseben zavihek – Glasilo Slamnik, možno pa si je ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2017 ter seveda že tudi novo oktobrsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu Domžalec.si in sicer v zavihku čisto na vrhu portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

v Domžalah so v začetku letošnjega septembra odprli dnevni center za mlade s telesno ali z duševno motnjo. S tem se je občinski slogan Prostor zadovoljnih ljudi še nadgradil, z odprtjem dnevnega centra za mlade s telesno ali z duševno motnjo pa je bil v Domžalah storjen pomemben korak naprej na področju reševanja te problematike. V temi meseca vam predstavljamo podrobnejše delovanje in namen dnevnega centra, v katerega je trenutno že vključenih pet mladih s posebnimi potrebami, ki so nad novim delom in zaposlitvijo navdušeni. S tem smo pokazali, da smo kot občina odprti za drugačnost.

V velikem intervjuju vam predstavljamo Karolino Vrtačnik, direktorico Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, s katero smo se pogovarjali o obrtništvu v Domžalah in širši regiji, potencialu ter možnostih širitve domžalskih idej in znanja tudi izven naših meja. Predstavila nam je svojo viziji in cilje, ki si jih je zastavila kot direktorica, saj poudarja, da je OOZ Domžale‚ 24-urni servis‘ za domžalske podjetnike.

V Slamnikovi izvidnici smo tokrat raziskovali, ali bo glavna železniška postaja v Domžalah dobila podhod? V usklajevanju je namreč sporazum, ki bi Domžalam lahko prinesel podhod pod glavno železniško postajo. Kdaj bo do tega prišlo, je težko reči. Je pa izdelava projektne dokumentacije idejne zasnove, prvi konkretni korak v tej smeri.

Za oktobrski obraz Domžal smo izbrali Ivanko Omers, lastnico prve cvetličarne v Domžalah, ki je svoja vrata ljubiteljem cvetja odprla pred natanko 50 leti. V pogovoru za Slamnik se spominja začetkov, ko ljudje še niso bili navajeni kupovati rož tako kot danes, kako ji je pri uresničitvi njenih sanj pomagal pokojni mož Ignac Omers, zaupala pa nam je tudi nenavadno zgodbo o gospodu iz Kanade, saj njegovega naročila na srečo še ni bilo treba izpolniti.

Na kulturnih straneh vam predstavljamo zapuščino svetovnega umetnika, arhitekta Jožeta Plečnika v Domžalah in okolici, ki jo lahko s ponosom pokažemo. Letos namreč mineva 60 let od njegove smrti. Prav je, da se tudi v Domžalah spomnimo na enega naših največjih slovenskih arhitektov.

Špela Trškan, odgovorna urednica
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov