Drugi tekmovalni dan 22. Skirce v znamenju Pokala Trzina 2018

Strelsko društvo Trzin ta vikend v dvorani Šport in wellness center Harmonija v Mengšu gosti največje mednarodno strelsko tekmovanje z zračnim orožjem v Sloveniji, 22. Skirco Borisa Paternosta, v sklopu katerega so izvedli tudi peti Pokal Trzina 2018. Tekmovanje se je pričelo v petek, 5. januarja 2018, z novostjo na programu – tekmovanjem mešanih parov, danes pa je se je nadaljevalo z uradnim odprtjem tekmovanja, kvalifikacijami in finalom za Pokal Trzina 2018.

Uradno odprtje mednarodnega strelskega prvenstva z zračno pištolo in puško se je začela po slovenski in evropski himni s pozdravnim nagovorom Marka Živkoviča, predsednika organizacijskega odbora 22. Skirca Borisa Paternostra. Zbrane tekmovalke in tekmovalce in gledalce sta pozdravila tudi župana Občine Mengeš Franc Jerič in Občine Trzin Peter Ložar, ki sta vsem tekmovalkam in tekmovalcem zaželela mirno roko ter oster pogled. Odprtje tekmovanja sta s krajšim glasbenim programom popestrila violinist Gal Juvan in pianist Miran Juvan.

Ob našem obisku so članice in člani v prvi seriji streljali z zračno pištolo na tarče, elektronika pa jim je zadetek takoj posredovala na ekran. Še preden pa so se podali na strelski položaj, so morali vsi tekmovalci najprej skozi proces prijave, zatem je sledil pregled opreme in orožja, da je bilo vse po predpisih, šele nato so dobili dovoljenje za nastop, na orožje pa nalepko, da je vse OK.

Andreja Gorjup, predsednica in trenerka Strelskega kluba Trzin je za naš portal povedala, da je 22. Skirca Borisa Paternosta po številu nastopov tudi letos rekordna, saj v treh dneh beležijo kar 620 nastopov, oziroma se bo tekmovanja udeležilo kar 396 tekmovalcev iz 61 društev in 6 držav. Letošnja novost je tudi ta, da so se dekleta sedaj izenačile s fanti, saj tudi one letos streljajo 60 strelov (prej 40) v 75. minutah.

V času našega obiska so podelili medalje in priznanja v kategorijah Pionirji, Pionirke in Ekipno pionirji in pionirke. V kategoriji Pionirji je bil prvi Luka Lukič (SD Trzin), drugi Žiga Pirc (SD Gorjanci) in tretji Jan Emberšič (SD Trzin). Pri Pionirkah je bila prva Manca Košir (SD Gorenja vas), druga Meta Dobrovoljc (SD Vrhnika) in tretja Tija Šiles (SD Kisovec). Ekipno so zmagali pionirji SD Trzin (Luka Lukič, Jan Emberšič in Domen Zupanc Mušič), druga so bila dekleta iz SD Postojna (Minea Brecelj, Lena Bola Ujčič in Špela Pišlar), tretji pa so bili fantje iz SD Gorjanci (Žiga Pirc, Nejc Mikec in Luka Kulovec).

 

Finale pištola (mladinke, mladinci, članice, člani)

Zmagovalec finala pištola člani je postal Rok Ivanc (SD Grosuplje), drugo mesto je osvojil Sašo Stojak (SK Ptuj), tretje pa Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof). Tudi v ekipni konkurenci je prvo mesto šlo v SD Grosuplje. Zmagovalka finala pištola članice je postala Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), drugo mesto je osvojila Denis Bola Ujčič (SD Postojna), tretje pa Petra Dobravec (SD Lotrič Železniki). V tretjem finalu (mladinci) je zmagal Domen Celec (SD Škofja Loka), drugo mesto je osvojil Rok Bezjak, tretje pa Tadej Širec (oba SK Ptuj). Med mladinkami je z veliko prednostjo zmagala Marija Siladjev (SK Lokomotiva Rijeka), drugo mesto je osvojila Klara Smolič (SD Gorjanci), tretje pa Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki).

Finale puška (mladinke, mladinci, članice, člani)

V finalu mladink z zračno puško je zmagala Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), druga je bila domačinka Suzana Lukić (SD Trzin), tretja pa Nikita Lenarčič (SD 1. Pohorski bataljon Ruše). Ekipno so bile najboljše mladinke SD 1. Pohorski bataljon Ruše, drugo mesto so osvojile mladinke SD Veliko Trgovišće, tretje pa mladinke SD Mesto Ljutomer. Med mladinci z zračno puško je v izjemno razburljivem finalu zmagal Filip Rašperger (ŠK Zelenbor Brezje), drugo mesto je osvojil Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota), tretje pa Nejc Klopčič (SD Trzin). V ekipni konkurenci sta prvo in drugo mesto osvojili ekipi SD Trzin, tretje pa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

V napetem finalu članic z zračno puško je zlato medaljo osvojila Tanja Perec (SD Varaždin), srebrno Sonja Benčina (SD Olimpija), bronasto pa Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož). V zadnjem finalu – člani zračna puška – je zmagal Jan Kolenc (SD Grosuplje), drugo mesto je osvojil Jakob Petelinek (Cerkniško društvo strelk in strelcev), tretje pa Robert Markoja (SD Štefan Kovač Turnišče). Ekipno so bili najboljši strelci SD Kamnik pred SD Olimpija in SD 1. Pohorski bataljon Ruše.

Jutri v nedeljo, 7. januarja 2018, bodo najprej potekale kvalifikacije za 22. Skirca Borisa Paternostra (9.00-15.30), nato finale (11.00-17.00) in na koncu še podelitev pokalov in medalj.

Več fotoutrinkov z drugega tekmovalnega dneva 22. Skirce si lahko ogledate v priponkah spodaj:

FOTOGALERIJA 1 (Foto: Miro Pivar)

FOTOGALERIJA 2 (Foto: Špela Gorjup)

Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Špela Gorjup; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi