KulturaPrireditve

Božično – novoletni koncert Godbe Domžale

V soboto, 26. decembra 2015, sta v Hali Komunalnega centra Domžale, Občina Domžale in Godba Domžale skupaj pripravila veličastni božično-novoletni koncert ter s tem počastila tudi dan samostojnosti in enotnosti.

Po slovenski himni je vse navzoče med katerimi so bili tudi častni občani, podžupanja mag. Renata Kosec, veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Domžale, pozdravil povezovalec prireditve Milan Mandeljc, ki je zadnji hip vskočil namesto obolelega Gašperja Tiča ter na oder povabil slavnostnega govorca, predsednika Godbe Domžale, Mateja Primožiča.

V nadaljevanju se je predstavila Godba Domžale na čelu z dirigentom Damjanom Tomažinom, ki so pripravili enkratni koncert. Med igranjem sta se predstavila tudi solista Aleksander Simionov (na marimbi), ki je skupaj z godbo zaigral "IV. stavek koncerta za marimbo ter orkester", ki so na noge dvignili polno dvorano obiskovalcev ter poželi dolgotrajni aplavz ter solist na saksofonu Andrej Omejc, ki je skupaj z godbo zaigral "Fantasie Brillante sur Carmen" ter s svojim virtuoznim nastopom požel gromki aplavz.

V nadaljevanju so domžalski godbeniki zaigrali nekaj pesmi, priredil jih je prof. Tomaž Habe, ki je bil tudi med častnimi gosti, z njimi pa je zapel Otroški in mladinski zbor Osnovne šole Dob pod vodstvom zborovodkinje Karmen Banko.

Veličasten koncert, ki je presegel pričakovanja obiskovalcev, so po treh nadaljevalnih pesmih, saj občinstvo ni nehalo ploskati, sklenili skupaj z otroškim in mladinskim zborom OŠ Dob z Avsenikovo pesmijo "Zvezde na nebu gore" ter s tem dodali piko na i prazniku ob dnevu samostojnosti in enotnosti, čestitali pa so tudi ob prihajajočem prazniku Novega leta ter nam zaželeli veliko sreče, zdravja ter uspehov polno 2016.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Pokaži več