Za začetek sezone dve tretji mesti za člana AMD Domžale

V Vrtojbi se je pričela letošnja sezona državnega prvenstva cestno hitrostnega dirkanja za skuterje in minimoto. Na dirki sta nastopila tudi dva člana Avto-moto društva Domžale in oba osvojila tretje mesto v svojih kategorijah.

Jernej Žajdela je nastopil v najmočnejši kategoriji skuterjev, dan pa se zanj ni začel najbolje, saj je spektakularno padel na enem izmed treningov. Na srečo jo je odnesel brez poškodb, kvalifikacije pa je zaključil na četrtem mestu. Prva od dveh voženj se zanj ni izšla po željah, saj je ciljno črto prečkal na petem mestu. Je bil pa zato precej bolj zadovoljen po drugi vožnji, ko se je uvrstil na tretje mesto, to pa je zadoščalo tudi za skupno tretje mesto na uvodni dirki sezone.

Jernej Žajdela – skuter (Foto: Anton Ravbar)

V kategoriji minimoto open pa je nastopil Enej Logar, ki se v to kategorijo vrača po dveh letih. Nekdanji mladinski prvak je sezono pričel s številnimi tehničnimi težavami, a tudi tekmeci niso bili imuni za težave. Prvo vožnjo je zaključil na tretjem mestu, drugi nastop pa je bil precej slabši, saj je motor odpovedal poslušnost in se je komajda pripeljal do cilja. Skupno tretje mesto na dirki je sicer lep obliž na vse težave, vsekakor pa v prihodnje pričakuje hitrejše vožnje in manj težav z motorjem.

Prvenstvo, ki je sestavljeno iz šestih dirk, se bo nadaljevalo 19. maja, ko bo dirko ponovno gostila Vrtojba.

Tekst: AMD Domžale; Foto: Minimoto šola AMD Orjaki in Anton Ravbar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi