Vabljeni na prireditve ob Dnevu čistega športa v Domžalah

Zavod za šport in rekreacijo Domžale se letos pridružuje vseslovenski akciji ob Mednarodnem dnevu čistega športa, ki bo v ponedeljek, 10. aprila 2017. Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu.

Ob tej priložnosti bomo v Domžalah dva dni namenili temu projektu.

Rekreacija z domžalskimi športniki
V ponedeljek, 10. aprila 2017, od 18. do 19.30 ure se bomo družili na rekreaciji za vse na Stadionu v Športnem parku Domžale. Z nami bodo nekateri domžalski športniki, med drugim tudi ambasador čistega športa in boksarski šampion ter član kickboxing reprezentance Slovenije, Marjan Bolhar. Občani in občanke bodo tako dobili priložnost za druženje in rekreacijo v družbi športnikov, ki se bodo pridružili pri gibanju v naravi.

Predavanje za športnike in športne delavce
V torek, 11. aprila 2017, ob 18. uri, pa vabljeni v sejno sobo Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, kjer bo dr. Nina Makuc skupaj z ambasadorjem čistega športa, nekdanjim nordijskim kombinatorcem in danes kolesarjem, Matejem Drinovcem, predavala o pomenu in načinu čistega športa. Predavanje je namenjeno športnikom in športnim delavcem iz domžalskih športnih klubov in društev.

18. člen Svetovnega protidopinškega kodeksa od podpisnic Kodeksa zahteva organizacijo in izvedbo izobraževalnih, informativnih in preventivnih programov za čist šport, v katero mora biti vključenih čim več ljudi. Še posebno izpostavljena skupina so športnice in športniki, katerih temeljna pravica je, da so informirani in ozaveščeni o nevarnostih dopinga. Dan čistega športa je pomemben del preventivnih protidopinških programov v Sloveniji zato si želimo, da se v letu 2017 akciji pridruži čim večje število zvez, klubov, in društev.

Zaradi omejenega števila mest so na predavanje obvezne prijave na sport.domzale@gmail.com, do ponedeljka, 10. 4., do 16. ure.

Več o projektu in kje vse bo letos potekal, si lahko preberete TUKAJ.

Vabljeni, da se nam pridružite in informacijo o druženju delite tudi z drugimi. 

Avtor: Zavod za šport in rekreacijo Domžale
Komentarji uporabnikov