V pričakovanju 34. Maratona Franja BTC City s kronometrom skozi občino Domžale

Organizatorji dogodka minuli teden v Kongresni dvorani Kristalne palače so predstavili potek letošnjega 34. Maratona Franja BTC City, v okviru katerega bo 12. junija skozi občino Domžale izpeljan kronometer oziroma vožnja na čas.

Na največji tradicionalni kolesarski prireditvi v Sloveniji letos na tekmovalce čaka pet različnih zmogljivostnih preizkušenj: Veliki Maraton Franja BTC City (156 km), Mali Maraton Franja BTC City (97 km), Hofer družinsko šolski maraton (25 km), Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1,5 km) in Vožnja na čas Ljubljana – Domžale – Ljubljana (22 km/44 km).

Na predstavitvi 34. Maratona Franja BTC City je Gorazd Penko, direktor maratona, izpostavil pomen dogodka za razvoj slovenskega kolesarstva: »Da znamo in zmoremo organizirati vrhunski dogodek, smo že in želimo zopet dokazati. V zadnjih letih je Maraton Franja BTC City prerasel slovenske okvire in postal kot ena najodmevnejših rekreativno-kolesarskih preizkušenj poznan tudi v svetu. Presegel je vsa pričakovanja in postal platforma za kolesarjenje, zabavo in poslovno sodelovanje. Za tekmovalce je priložnost, da se pomerijo, za obiskovalce je navdih, da začno kolesariti, za obstoječe in bodoče partnerje pa dokaz, da se v kolesarstvo splača vlagati.«

O vožnji na čas, ki poteka od Ljubljane do Domžal in nazaj, je spregovoril Toni Dragar, župan občine Domžale: »Vesel sem, da je občina Domžale aktiven soustvarjalec tako velike kolesarske zgodbe kot je Maraton Franja BTC City. Organizacija kronometra je odgovorna naloga, ki jo z veseljem sprejemamo. S sodelovanjem dokazujemo, da športni duh nima meja in s tem občini Domžale in Ljubljana še bolj povezujemo.«

Hiter razvoj kolesarstva v Sloveniji v zadnjih letih in dolgoletna uspešna organizacija Maratona Franja BTC City je pritegnila pozornost Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Kronometer Ljubljana – Domžale – Ljubljana je tako prijavljen na mednarodnem koledarju UCI, hkrati pa bo štel tudi kot državno prvenstvo za vse tekmovalne kategorije.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale
Komentarji uporabnikov