V Domžalah zagorele praznične luči

Danes natanko ob 17. uri je domžalski župan Toni Dragar skupaj z Andrejem Kovačem, najbližjim sosedom domžalskega tržnega prostora, prižgal skoraj 60.000 LED lučk, ki bodo v mesecu decembru varčno a čarobno osvetljevale center Domžal. V Čarobnem decembru se bo v Domžalah zvrstila vrsta dogodkov, ki bodo obogatila praznični čas. Ves ta čas, bo center Domžal osvetljevala prekrasna, skoraj 20 metrov visoka jelka, ki so jo tudi letos ustvarili v Elektro Skočaju.

Pred prižigom luči je župan Toni Dragar povedal, da je danes čas za pričetek praznovanja, je čas za Čarobni december, v okviru katerega se bo tako kot vsako leto zvrstilo veliko število dogodkov. “V posebno čast mi je, da mi bo danes praznične luči pomagal prižgati naš sosed Andrej Kovač, ki je ves čas z nami na tržnem prostoru ter nam tudi pomaga, da lahko speljemo stvari, ki jih mnogokrat ne bi mogli. Drage občanke in občani, Čarobni december je pred nami, vabljeni na praznične dogodke,” je povedal župan.

Praznična jelka, ki okrašuje center Domžal je visoka okrog 20 metrov, okrašena s sedem tisočimi led žarnicami, izjemno unikatna, saj je popolnoma »eko« – uporabili so eko led žarnice. “Ker se v občini Domžale zavedamo dragocenosti narave, smo gozdove pustili nedotaknjene in se raje podali v svet modernega ustvarjanja, ko je isto drevo v malce drugačni preobleki, z nami lahko vsako leto,” je povedala Barbara Božič, ki je vodila današnjo prireditev.

Po prižigu lučk je na ploščadi pri domžalskem tržnem prostoru potekala še uvodna praznična zabavna prireditev, na kateri so za odlično vzdušje poskrbeli duo BQL in skupina TEQUILA. Potekal je tudi žreb štartnih številk za evropski pokal v lednem plezanju, ki se bo na plezalni steni v Domžalah odvijal jutri v soboto, 1. decembra 2018. Evropski pokal v lednem plezanju bo vse od 8. ure naprej na plezalni steni garažne hiše ponujal pravo pašo za oči v spretnosti in pogumu. Po evropskem pokalu v lednem plezanju nas bodo na odru v parku Masljeva zabavali rokerji X-RAY band.

Čarobni december v Domžalah

December je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu – prostor zadovoljnih ljudi. Tudi letos sta Občina Domžale in Služba za turizem pripravila pester in zabaven čarobni program – za otroke, mladino, mlade po duši, rokerje, romantike, starejše… Obljubljajo, da bo res čarobno!

Tudi dogajanje na tržnem prostoru bo pestro. Poleg redne prodaje lokalnih pridelkov (poleg redne domače ponudbe na tržnem prostoru) in obiskom Miklavža (1. december), se nam obeta še Božični sejem z obiskom Božička (22. december).

Hrošček Simon nas vedno spomni, da moramo pomisliti tudi na najmlajše občane. Najprej nas bo v Športni dvorani Domžale obiskal Miklavž (6. december) in otroke tudi obdaril. Otroci so dobrodošli tudi na 4. Božičkovem dobrodelnem teku in pohodu (15. december), ki ga bodo z otroškim tekom pričeli prav najmlajši na Stadionu Domžale. Starejši pa bomo z Božičkovimi kapami za dober namen tekli ob Kamniški Bistrici. Božiček in dedek Mraz pripravljata prav posebno presenečenje v Češminovem parku, Božiček 21. decembra, Dedek Mraz pa 31. decembra. Leto pa bomo zaključili na zadnji dan, ko bo v Češminovem parku potekalo najprej otroško silvestrovanje.

Glasbeni vrhunci nas čakajo pod šotorom na tržnem prostoru. Najprej bomo uživali v glasbi najbolj popularnega slovenskega pevca Jana Plestenjaka, predskupini bosta Lusterdam in Zvite feltne. Dan samostojnosti in enotnosti vsako leto praznujemo v Športni dvorani Domžale na koncertu Godbe Domžale, že naslednji dan pa nas čaka vrhunski novoletnkoncert Simfoničnega društva Domžale – Kamnik. 28. decembra se bomo skupaj veselili na Veseljakovem novoletnem odru, nato pa 31. decembra vkorakali v novo leto 2018 skupaj z ansamblom Veseli Begunjčani.

Program prazničnih dogodkov si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi