Stanovalci Poti na žago v Ihanu razburjeni zaradi obvoza, saj na njihovih dvoriščih obračajo težki tovornjaki

Zaradi rekonstrukcije Breznikove ceste v Ihanu bo do konca avgusta 2017, od 7. do 18. ure, vzpostavljena popolna zapora dela Breznikove ceste v Ihanu, in sicer med obema križiščema ceste Pot na žago (LC 071063 Ihan – Dol pri Ljubljani v Selu pri Ihanu). Obvoz poteka po cesti Pot na žago, ki pa je na določenih mestih zelo ozka, kar je zmotilo tamkajšnje krajane, saj večji tovornjaki, ki zaidejo na ta obvoz, nato obračajo na njihovih dvoriščih, saj zaradi ozke ceste ne morejo nadaljevati z vožnjo.

Na nas so se obrnili krajani Ihana in sicer v zvezi z rekonstrukcijo dela Breznikove ceste v Ihanu, kjer bo do konca avgusta na določenem delu popolna zapora ceste, obvoz pa poteka po cesti Pot na žago, ki pa je v določenih delih zelo ozka. Krajani so nam tudi povedali, da so prejšnji teden samoiniciativno zaprli to ulico za nekaj ur, dokler pristojne službe niso postavile nekaj dodatnih tabel za lokalni dovoz in stanovalce. Kot problem izpostavljajo primere težkih tovornjakov, ki zaradi ozke ulice, kjer poteka obvoz, obračajo na njihovih dvoriščih. Na fotografijah, ki nam ju je posredovala naša bralka, je viden vlačilec, ki pa po njenem pripovedovanju zaradi preozke ceste ni mogel nadaljevati vožnje, zato je moral voziti vzvratno po celotni cesti, mimo precej nevarnega ovinka in struge potoka. Dogodek se je pripetil že po tistem, ko so pristojne službe postavili nekaj dodatnih tabel. Voznik vlačilca je očitno spregledal vse skupaj in se "zataknil".

Na Občini Domžale so nam v zvezi z omenjeno problematiko povedali, da se popolna zapora prometa na Breznikovi cesti v Ihanu vrši na podlagi izdelanega elaborata popolne začasne prometne ureditve, ki ga je izvedel projektant KPL, d.o.o. Ljubljana in na podlagi dovoljenja za poseg v cestišče in spremembo prometnega režima na lokalni občinski cesti, Breznikova cesta v Ihanu. Na pobudo krajanov, da se prilagodi prometna ureditev zapore prometa, so se predstavniki Občine Domžale, investitorja, koncesionarja za vzdrževanje cest in nadzora, zbrali na terenu in preučili možnosti ter prilagodili spremembo prometnega režima.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralka; Grafika: Občina Domžale
Komentarji uporabnikov