Slovenska vojska se je predstavila mladim Domžalčanom

V prostorih Domžalskega doma v Domžalah, je danes dopoldne potekala seznanitev srednješolcev (letnik 1995) iz območja domžalske občine, z dolžnostmi in pravicami vojaških obveznikov. Z osemnajstimi leti namreč postanejo vojaški obvezniki, vpisani v vojaško evidenco.

Seznanitev so izvedli predstavniki Uprave obrambe Ljubljana: štabni vodnik Roman Lunder, višji vodnik Sandi Kolarev in mag. Tina Misajlovski, ki je v upravi svetovalka za vojaške zadeve. Ker je bilo zanimanje za tovrstno predstavitev med mladimi veliko, so seznanitev izvedli v treh skupinah. Kot so nam povedali predstavniki vojske, obisk ni obvezen, je pa zaželjen, da mladi slišijo kakšne možnosti imajo pri morebitni vključitvi v Slovensko vojsko.

Vojaške obveznike so tako seznanili z vojaško dolžnostjo v miru in ob neposredni vojni nevarnosti. Predstavili pa so jim tudi možnosti prostovoljnega služenja vojaškega roka, sodelovanja v pogodbeni rezervi in zaposlitev v Slovenski vojski. Pred Domžalskim domom, pa so si lahko ogledali vojaško oklepno vozilo in vojaško opremo, katero uporabljajo vojaki 10. motoriziranega bataljona iz Ljubljane.

Dogodka sta se udeležila tudi podžupanja Občine Domžale Andreja Pogačnik Jarc in načelnik oddelka za premoženjske zadeve na Občini Domžale Peter Gubanc. Podžupanja je pozdravila prisotne in med drugim izpostavila dobro sodelovanje med Slovensko vojsko in Občino Domžale.

Več informacij o vključitvi v Slovensko vojsko pa najdete TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov