Seniorji okusili besede v šestih tujih jezikih in slovenščini

Januarja 2010 je Društvo Lipa v sodelovanju s Knjižnico Domžale prvič organiziralo društveno Bralno značko – okusimo besede v šestih tujih jezikih in slovenščini. Letos je bila Bralna značka razpisana že četrtič.

Na zaključni prireditvi, ki je bila danes dopoldne v Domžalskem domu, so podelili bralne značke, sodelujoči pa so se v okviru posameznih skupin predstavili z interpretacijo literarnih sestavkov v tujih jezikih in slovenščini. Skupina, ki se uči italijanskega jezika je zapela tudi dve pesmi v italijanskem jeziku. Gledališka skupina pa je za konec zaigrala še skeč. Prav tako so podelili posebno priznanje najstarejši slušateljici nemškega jezika, ki je letos dopolnila 84 let.

Predsednica društva Metka Zupanek je povedala, da jo veseli, da je projekt že četrtič zelo dobro uspel. Ob tem se je zahvalila tudi Knjižnici Domžale, za dobro sodelovanje in podporo pri omenjenem projektu. Povedala je še, da so udeležencem bralne značke, ki so prebrali dela v španskem, italijanskem, francoskem, angleškem, nemškem, ruskem in slovenskem jeziku podelili kar 103 priznanj (zlate, srebrne in bronaste značke).

Prireditve sta se udeležili tudi podžupanja Občine Domžale Andreja Pogačnik Jarc in direktorica Knjižnice Domžale mag. Barbara Zupanc Oberwalder.

Na koncu lahko rečemo, da z aktivnostmi, ki jih izvajajo v Društvu Lipa, zelo lepo skrbijo za aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa svojih članic in članov. In kar je najbolj pomembno, ne glede na dejavnosti s katerimi se ukvarjajo seniorji, leta pri tem ne igrajo nobene vloge.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov