S slovesnim odprtjem prenovljene Kolodvorske ceste v Domžalah, začeli Hitovo sejmarjenje

Kljub temu, da je železniška proga tik ob Kolodvorski cesti, je danes dopoldne točno ob 10.15, vlak pripeljal kar na Kolodvorsko cesto, ki je pred kratkim dobila čisto novo podobo. Morda se sprašujete, da ste mogoče narobe prebrali zgornjo vrstico, ali pa da gre za kakšno šalo, ki si jo je privoščil avtor tega prispevka?

Prav ste prebrali, res je pripeljal vlak po tej cesti. Danes dopoldne je bilo namreč uradno odprtje prenovljene Kolodvorske ceste v Domžalah, ki je bil hkrati tudi uvod v Hitovo sejmarjenje, ki poteka ta vikend. Vlak – res da ne tisti pravi, je bil del današnjega protokola odprtja prenovljene Kolodvorske ceste, s katerim so se na krožno vožnjo najprej odpeljali župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupana Andreja Pogačnik Jarc in mag. Lovro Lončar, direktor podjetja Lavaco d.o.o Jože Gaber, direktor Radia Hit Stane Cencelj ter ostali gostje, ki so prisostvovali uradnemu odprtju Kolodvorske ceste. Nato pa so se z njim popeljali tudi obiskovalci Hitovega sejmarjenja.

Uvod v letošnje Hitovo sejmarjenje je bil tokrat malo drugačen. Ker so se dela na Kolodvorski cesti končala pred kratkim, je bil uvod v Hitovo sejmarjenje več kot primerno še za slovesno odprtje prenovljene Kolodvorske ceste.

Kot je povedal župan Občine Domžale, Toni Dragar, smo sedaj v Domžalah s prenovljeno Kolodvorsko cesto, dobili pravo mestno ulico. Z ureditvijo tlakovanega pločnika in kolesarske steze je sedaj več prostora namenjenega pešcem in kolesarjem. Po novem je zasnovano poševno parkiranje na vzhodni strani, nameščena je urbana komunalna oprema, zasajena pa so tudi mestna drevesa. Poleg rekonstrukcije ceste je bila opravljena tudi sanacija na kanalizaciji, vodovodu in drugih vodih. Ob tem se je še zahvalil izvajalcu del podjetju Lavaco d.o.o. Vrednost investicije je znašala 220.000 EUR, je še povedal Dragar.

Seveda na slovesni otvoritvi tudi tokrat ni manjkala Godba Domžale, ki je takoj po otvoritvi imela prvi nastop na letošnjem Hitovem sejmarjenju.

Več o samem Hitovem sejmarjenju pa kmalu na našem portalu!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov