Radio Hit, prva komercialna radijska postaja v Sloveniji, praznuje 26 let!

Daljnega leta 1993 je na 1. aprila začela oddajati prva komercialna radijska postaja, radio Hit. Tako se je na slovenskem radijskem trgu začela velika sprememba. In tudi pestrost. Z ekipo so orali ledino na vseh področjih in prinesli v domove Slovencev pestrost, živahnost in pravo zabavo, predvsem pa dobro glasbo in vsebino, ki so jo znali plasirati na drugačen način.

Prvi so začeli z jutranjim šovom po vzorih svetovno priznanih radijskih postaj, prvič so radijske osebnosti postale znane osebnosti tudi na splošno.

Z mlado ekipo so neposredno oddajali program z najvišjega vrha Slovenije, s Triglava, kamor so vso opremo odnesli sami. Prvi so že pred več kot dvanajstimi leti preselili radio na gledališki oder ter povabili k sodelovanju tudi znane Slovence, glasbene skupine pa so pesmi izvajale v živo na odru Špas teatra. Prvič v Sloveniji so udejanjili radijski resničnostni šov in v živo neposredno oddajali program iz Las Vegasa. Bolj je bil podvig nor, z večjim zanosom se ga je ekipa lotila, samo nebo je bilo meja.

In radio Hit je z vami še danes. Z najboljšim glasbenim izborom za vse generacije in dejansko z največ glasbe v eni uri. Jutra sproščeno krojita Aida in Jaka, na poti domov vas spremlja Rudi. Svež veter v ekipi radia Hit je pripravljen na še več izzivov.

V ponedeljek, 1. aprila bo zato prav poseben dan, tudi za poslušalce radia Hit, ko bodo Aida, Jaka in Rudi z vami kar 12 ur, ves dan, od 6. ure zjutraj do 18. ure popoldan. Bodite z nami tudi vi. Zabavno bo!

Avtor: Radio Hit; Foto: Radio Hit

Komentarji uporabnikov
Tagi